sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Mozzarellaa ja seesaminsiemeniä

Jääkaapissamme majailee aina mozzarellapallura tai pari. Ne päätyvät milloin mihinkin, useimmiten salaattilautaselle. Mietoutensa vuoksi marinoin mozzarella yleensä esimerkiksi yrteillä, hunajalla, chilillä ja pippurilla, mutta kaikkeen kyllästyy, herkkuihinkin!

Onneksi aarreaitta nimeltä Voisilmäpeliä tarjosi ratkaisun tähän(kin) ongelmaan: Eeva oli keksinyt pyöritellä mozzarellan palaset seesaminsiemenissä ja paistaa ne pannulla ennen salaattiin lisäämistä. Ja voin kertoa, että lopputulos oli juuri niin taivaallista kuin miltä se kuulostikin. Käytin materiaalina luomuseesaminsiemeniä, varsinaisia herkkupapanoita!

Kuten varmasti huomaatte, paneroiduista mozzarelloistani ei tullut varsinaisesti mitään kedon kukkasia. Saattoivat kenties paistua ja sitä myöten sulaa vähän liikaa ja muuttuivat vähän epäesteettisen näköisiksi. Käykää siis Voisilmäpelistä katsomassa, miltä niiden kuuluisi näyttää.

Ulkonäöllisistä puutteista huolimatta aion kyllä valmistaa salaattimozzarellani jatkossakin tällä tavoin. Mozzarellan ja salaatinlehtien kylkeen paahdoin uunissa punasipulia, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa, aijai!



Paneroidun mozzarellan salaatti

1 pallo mozzarellaa
pari ruokalusikallista luomuseesaminsiemeniä
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

ruukullinen salaattia
n. 200 g kirsikkatomaatteja
puolikas kesäkurpitsa
puolikas punasipuli
oliiviöljyä
tummaa balsamicoa

Paloittele kesäkurpitsa, sipuli ja kirsikkatomaatit ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa niin, että ne saavat väriä pintaansa.

Viipaloi mozzarella. Riko munan rakenne rikki pienessä kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla, lusikoi seesaminsiemenet toiseen kulhoon. Pyörittele mozzarellat ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista viipaleita hetki kuumalla pannulla niin, että tulevat pinnalta rapeiksi mutta pysyvät kuitenkin kasassa.

Yhdistä paahdetut kasvikset, paneroidut mozzarellat ja revitty salaatti, mausta öljyllä ja balsamicolla ja nauti samoin tein.

3 kommenttia:

  1. Jannan salaattivariaatioiden ehtymättömyys on ainainen iloni lähde :-)
    Kiitos tästä! Seuraavalla kerralla meilläkin paneerataan mozzarellat!

    VastaaPoista
  2. Heh, kappas, saman salaatin kimpussa ollaan oltu täälläkin :) Meidänkin juustot ehtivät vähän sulaa ja lötkistyä, mutta ah niiiin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Miikkis: ole hyvä, vaikka tästä hyvästä saa kyllä kiittää vain Voisilmäpeliä! :)

    Jytis: joo, huomasin just saman! :) Ihan järkyttävän hyvää, lötköilystä huolimatta!

    VastaaPoista