tiistai 1. kesäkuuta 2010

Hurmos jatkukoon

Tänään pitää päästä torille rapaperikaupoille! Olen ihan varma, että ennen kuin huomaankaan, on raparperikausi yhtäkkiä ohi. Pakastin (= kaksi vaivaista pakastelokeroa) pitää tyhjentää, jotta sen saa täytettyä raparperilla.

Piirakoiden ja muiden leivontajuttujen lisäksi haluaisin tehdä raparperihilloa ja -mehua. Katselin eilen takapihallamme kasvavia vuorenkilpiä niin haaveellisena, että kesti tovin tajuta, etteivät ne olleetkaan raparperinvarsia. Voiskohan raparperia kasvattaa parvekkeella, joo?

Seuraavassa reseptissä yhdistyy kaksi suuren luokan herkkua. Paksu luonnonjogurtti ja kirpeä raparperisoppa pähkinöillä, siemenillä ja hunajalla kuorrutettuna on kyllä aikamoista herkkua.



Raparperi-jogurttiherkku

2 vartta raparperia
n. 2 dl vettä
(raaka)ruokosokeria maun mukaan
1 rkl perunajauhoa
tilkka vettä
paksua luonnonjogurttia
pähkinöitä (cashew-, hassel-, saksanpähkinöitä vaikka)
juoksevaa hunajaa
luomupellavansiemeniä

Pese ja pilko rapaperi pieniksi palasiksi. Kiehauta raperperit kattilassa pienessä määrässä vettä, pienennä lämpöä ja anna raparperien pehmentyä. Mausta sokerilla. Sekoita perunajauhoista ja tilkasta kylmää vettä suurus, kaada se sopan sekaan ja sekoita. Anna sopan vielä kiehahtaa niin, että pinnalle ilmestyy kupla tai pari. Siirrä pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Lusikoi kulhoon luonnonjogurttia, pähkinöitä ja siemeniä, kaada päälle raparperisoppa ja lorauttele sekaan vielä hunajaa.

6 kommenttia:

  1. Nyt kun tama ajatus on paahani istutettu, taitaa olla pakko ostaa raparperia ens kerralla kaupasta! :)

    VastaaPoista
  2. Ai hitto, tuon täytyy olla ihan törkeän hyvää! Kokeilen viikonloppuna. :)

    VastaaPoista
  3. Elli: Joo, tästä mössöstä ei kyllä helposti pääse yli!

    Anuka: Suosittelen! Saattaa olla että itekin ravaan vielä tänään lähikauppaan hakemaan kallista raparperia tätä varten.

    VastaaPoista
  4. Tää vaikuttaa ihanalta :-}
    Rapaperin ystävää hemmoteltiin tänään, kun joku ystävällinen toi töihin taukotilaan kassillisen raparperia. Nappasin siitä pikaisesti niin monta vartta kun kehtasin.

    VastaaPoista
  5. Tää oli kyllä ihanaa :) Vedin juuri äsken kulhollisen raparperisoppaa huiviin, tosin jogurtin sijasta kermalla. Ei huonoa sekään.

    Hemmottelispa joku tätäkin raparperin ystävää! Onneksi torilta sitä saa ja vielä halvalla.

    VastaaPoista
  6. Mä ostin tänään torilta raparperiä, ei ollut musta kyl kauhean kallista! Kaks isoa nippua 5e! Nyt mulla meni piirakkaan puolikas nippu ja mitä hittoa mä teen niillä lopuilla, no TÄTÄ TIETTY!! :D Kiitos inspiksestä!!

    VastaaPoista