perjantai 9. heinäkuuta 2010

Persikat piiloon, osa 2

Jälkiruoissa melkein takuuvarma juttu on kylmän ja kuuman yhdistelmä. Tein pari päivää sitten jälkkäriä, joka räjäytti potin! Uunikuumaa persikkaa, pähkinä-muruseosta, inkivääriä ja kanelia, päälle keko jätskiä. Täydellistä tavaraa. Maistui yhtä hyvältä seuraavanakin päivänä.

Peach crisp -niminen pommi löytyi Jill & Joice Parkerin Amerikan herkut -kirjasta. Tuoreiden persikoiden sijasta tein syntiä ja käytin purkkitavaraa, ja säästyin kalttaamiselta ja sokeroimiselta. Puolikkaasta annoksesta söi kaksi ihmistä kaksi kertaa, joten ohje on erittäin reilu satsi neljästä kuuteen aterioitsijalle. En edes yritä keksiä herkulle pätevää suomennosta.



Peach crisp

2 tölkkiä persikoita mehussa
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria (korvasin raakaruo'olla)
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
2 dl rouhittuja pekaani- ja hasselpähkinöitä
½ tl suolaa
125 g sulatettua voita

lisäksi:
jäätelöä (tiikeri passasi hyvin)


Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele isohko uunivuoka. Valuta persikoista mehut pois. Sekoita persikat ja sitruunamehu keskenään. Asettele lohkot vuokaan. Sekoita loput ainekset keskenään ja ripota seos tasaisesti persikoiden päälle uunivuokaan. Paista 35 minuuttia ja tarjoa lämpimänä jäätelön kera.

8 kommenttia:

  1. Nami, kuulostaa tosi hyvältä :P Meillä ainakin kaura-omenapaistos on vaniljajätskin kanssa niitä parhaita jälkkäreitä, tämä varmaan olisi kivaa vaihtelua siihen!

    VastaaPoista
  2. Kaura-omenapaistos on kieltämättä helppojen jälkkärien klassikko! :) Kokeile ihmeessä, pähkinämössö on ihanaa!

    VastaaPoista
  3. Hyvvää ihan varmana. Piti vaan käydä täälä huutelemassa, että seuraan tätä kyllä antaumuksella, vaikken usein kommentoikaan :)

    VastaaPoista
  4. Kiva että seuraat ja kommentoit :) Oli kyllä hyvää! Tänään aion tehä nektariinista ja pistaasipähkinöitä vähän vastaavaa!

    VastaaPoista
  5. Ei pahaa varmaankaan! ;) Täytyypä kokeilla!! :D

    VastaaPoista
  6. Juu, vei kyllä kielen mennessään :)

    VastaaPoista
  7. Testasimme suvun voimin tätä, omenoilla kylläkin - ja herkkua oli. Mutta paljonko pähkinöitä? 2 mitä - ruokalusikallista, desiä??

    VastaaPoista
  8. Oho, ei se ainakaan kahta pähkinää tarkoita! :D Desilitroista on kyse :)

    Mäkin oon tehnyt tätä ompuista, syksyistä ja ihanaa!

    VastaaPoista