torstai 22. heinäkuuta 2010

Sangriaa ja sitruunaa

Liki 40-asteinen asunto ei varsinaisesti rohkaise uuniin kuumentamiseen ja leipomishommiin, mutta jos sen tekee aamulla, on homma jotenkuten siedettävää. Viikon takaista sitruunasangria-iltaa varten varten leivoin pellillisen sitruunaisia kuppikakkuja.

Jätin jääkaappiin yhden kuorrutetun yksilön odottamaan seuraavaan aamun kuvauksia, mutta kahdeksalta herättyäni kömmin jääkaapille ja huomasin, että kuorrutettu näyttelykappale oli kadonnut parempiin aamiaissuihin. Jäljelle jääneet kolme alastonta kakkusta saavat siis kelvata kuvitukseksi.

Kiitos Jauhot suussa -blogille varsin ihanasta reseptistä!



Sitruunaiset kuppikakut
12 kpl (pieniin silikonivuokiin iskettynä taikina riitti 16 kuppikakuun)

3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
55g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
55g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl (raakaruoko)sokeria
3 munaa
1 dl sitruunamehua
1 dl piimää (korvasin luonnonjogurtilla)
1 raastettu (luomu)sitruunan kuori

Hiero sitruunan kuoriraaste sormin sekaisin sokerin kanssa. Lisää voi ja tuorejuusto ja vatkaa kunnes kuohkeaa (n. 2-3 min). Lisää munat yksitellen, kokoajan sekoittaen. Lisää jauhot ja piimä vuorotellen osissa. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Paista 175°C:ssa n. 20 min. Taikina on löysää, joten muffinssipelti tai silikoniset vuoat tulevat tarpeeseen!

Kuorrutus:

55g voita huoneenlämpöisenä
115g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
5 dl (ruoko)tomusokeria
1 tl raastettua (luomu)sitruunan kuorta

Vatkaa yhteen voi, tuorejuusto ja sitruunamehu, noin 3 minuutin ajan. Lisää tomusokeri erissä ja sekoita joukkoon. Lopuksi lisää sitruunan kuoriraaste. (Jos haluat paksumpaa kuorrutetta, älä vatkaa aineita vaan sekoita ne lusikalla toisiinsa. Tomusokeria käytin itse ehkä puolet reseptin määrästä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti