torstai 12. elokuuta 2010

Pastahommia

Olen viikon aikana lueskellut läpi kaikki seuraamiini ruokablogeihin reissun aikana putkahtaneet merkinnät. Lukemista piisasi, samoin kiinnostavia reseptejä, joita selaimen kirjanmerkkiosio on jo ennestään ihan pullollaan. Kesä- ja heinäkuun ruokahaasteen herkullisesta saaliista innostuneena ryhdyin itsekin väsäämään pastaa.

Tavoitteena oli kokata mahdollisimman tuore ja raikas pasta, ihan vaan sen takia, että liian usein pastakastike tulee tehtyä joko kerman tai tölkkitomaatin avustuksella. Tartuin ensimmäistä kertaa kokkausmielessä hyllyssä napottavaan Aglio & Olio -pastaraamattuun, josta löytyi juuri se oikea resepti. Miten jokin niin yksinkertainen voikaan olla niin hyvää?Kesäkurpitsapasta
(paccheri alle zucchine)

sipulia
kesäkurpitsaa
kirsikkatomaatteja
basilikaa
persiljaa

Pilko ja freesaa sipuli ja kesäkurpitsa (tein sen voissa). Pilko kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi ja lisää pannuun. Lisää lopuksi basilika ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle parmesania ja tarjoa pastan kera.

Paccheri -pastan (lyhyt ja suuri pennepasta) sijasta käytin täysjyväspagettia, mutta joku paccherin tyyppinen olisi tähän reseptiin varmasti parempi, sillä pastaputket keräävät mukavasti sisäänsä sitä ihanaa soossia...

3 kommenttia:

 1. Näyttää herkulliselta! Aglio & Olio on meillä se keittokirja, josta on varmasti tullut tehtyä eniten ruokia ihan ohjeen mukaan. Monesti mie käytän keittokirjoja vain inspiraationa ja kehittelen ohjeiden pohjalta omat versioni, mut A&O:n kanssa niin ei tarvii tehdä. Pastaraamattu on kyllä sille oikea nimi!

  VastaaPoista
 2. tohon menisi loistavasti basilikan ja persiljan sijasta maahumala, jos sellaista sattuu kotinurkista löytymään. ei niin että tuossakaan kombossa vikaa olisi ;) ou mai!

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Aglio & Olio on kyllä ihan mahtava kirja! Mulla se on pölyttynyt hyllyssä ihan liian kauan, kun ei vain jostain syystä ole tullut siihen tartuttua. A&O:n ohjeet ovat tarpeeksi summittaisia, kun en ikinä meinaa malttaa noudattaa reseptiä alusta loppuun saakka :)

  Merituuli: Kiitos vinkistä! Oon todellinen yrttijumittaja, joten ensi kerralla kotikotona vieraillessani kierrän kaikki pientareet ja puskat läpi ja etsin sen maahumalan käsiini!

  VastaaPoista