sunnuntai 15. elokuuta 2010

Pekonilla kesytettyä sipulisoppaa

Jos keittoon tulee tölkitettyjä italialaisia kirsikkatomaatteja, pekonia, sipulia ja parmesania, on kai sanomattakin selvää, että se on järjettömän hyvää. Vahinko vain, että söhläämäni valokuva ei tee minkäänlaista oikeutta sopalle. Kurkkikaa herkkullisemmat otokset Pastanjauhajien blogista, tässä resepti!


Pekoni-sipulikeitto

n. 170 g pekonia, hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 isoa sipulia, viipaloituna (yht. n. 1,2 l viipaleita)
2 tl intiaanisokeria
n. 1,2 l kanalientä (käytin kasvis- ja lihalientä)
800 g tölkitettyjä luumutomaatteja (kaadoin sekaan 400 g Mutti-tölkkikirsikkatomatteja ja 400 g luomutomaattimurskaa)
paahdettua leipää (jätin pois)
parmesaanijuustoa, karkeana raasteena
basilikaa, karkeasti silputtuna

Paista pekonia keskilämmöllä niin kauan, että rasva alkaa irrota sopivasti. Lisää hieman lämpöä ja laita pannulle öljy, voi, sipulit ja sokeri. Keittele sipuleita 20-25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Lisää liemi ja tomaatit. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lämpöä. Jätä keitto hautumaan noin 40 minuutiksi.

Asettaessasi keittoa tarjolle laita pala paahdettua leipää kulhoon. Kauho keittoa päälle ja koristele parmesaanilastuilla ja silputulla basilikalla.

9 kommenttia:

  1. Joo, tämän ruoan puolesta ei kauheasti tarvi puhua!

    VastaaPoista
  2. Tein tätä viime talvena ja keväänä ehkä viistoist kertaa. Niin uskomattoman hyvää, huh huh.

    VastaaPoista
  3. Tein tätä just kylmäsavutofulla ja oli ihan tautisen hyvää! Vinkkinä sanoisin, että loraus balsamicoa tekee ihmeitä tomaattipohjaisille keitoille ja kastikkeille.

    VastaaPoista
  4. Anni: tää on varmasti mitä mainiointa talviruokaa!

    Mari: Oho, enpä ois ite keksiny iskeä kylmäsavutofua sekaan! Joo, lorauttelen aina joko balsamicoa tai punkkua tomaattikastikkeisiin. Tähän en hoksannut lorauttaa!

    VastaaPoista
  5. Okei. Haluun tätä. Jos vois olla vähän viileempi keli et tän mun asunnon lämpötila laskis alle kolmenkympin niin vois kuvitella laittavansa soppakattilan tulille. Ehkä sitten syssymmällä!

    VastaaPoista
  6. Hannn: Huomenna on sateista ja kylmää! :D

    VastaaPoista
  7. ooo, ihanan näköistä. rrrrakstan pekonia - ja tomaattia - ja sipulia - ja soppia - joten eihän tästä ruoka enää parane :)

    huippublogi, pakko sanoa. kiitos.

    VastaaPoista
  8. aah, pekonin rakastajia tulee vastaan liian harvoin. tai sitten ei vaan oo trendikästä myöntää rakastavansa pekonia.

    kiitos! :)

    VastaaPoista