maanantai 23. elokuuta 2010

Valkeakuulaat ovat saapuneet!

Sain kotireissulta mukaani kassillisen loppukesän satoa: mustia viinimarjoja, toisen sadon raparperia ja syksyn ensimmäisiä valkeakuulaita. Viinimarjat pääsivät pakastimeen, raparpereista tein soppaa ja valkeakuulaista omenamuffinseja. Enpä muista, milloin olisin syönyt yhtä meheviä ja pehmeitä muffinseja. Kardemumma toi muffinseihin mainion säväyksen.

Resepti on peräisin Ann-Kristin Hallgrenin Kakut ja muut omenaherkut-kirjasta.


Kardemumma-omenamuffinsit

100 g hiukan jäähtynyttä voisulaa
2 dl raakaruoko- tai intiaanisokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl ranskankermaa
2 ½ dl raastettua omenaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vastajauhettua kardemummaa

koristelu:
2 rkl raakaruokosokeria

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin ja lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten (vatkasin epähuomiossa munat ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin vasta sitten voin, eipä näyttänyt ainakaan haittaavan). Lisää ranskankerma, omenaraaste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma.

Jaa taikina isoihin muffisnivuokiin. Täytä vuoista kaksi kolmasosaa. Sirota muffinsien pintaa raakaruokosokeria. Kypsennä muffinssit uunin keskitasolla 225 asteessa 15-18 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Löytyipäs täältä ihana blogi! Tämäkin ohje kuulostaa kivalta. Kardemumman ystävänä ja muffinsseista innostuneena taidan näitä itsekin kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maakarileipuri! :) Kävin vastavierailulla ja kylläpä olikin blogi täynnä kadehdittavia herkkuja!

    VastaaPoista