perjantai 20. elokuuta 2010

Pyöreiden asioiden aatelia

Dominokeksipallerot ovat olleet testattavien reseptien listalla siitä asti, kun ne Jensenin kiusaukseen ilmestyivät. Ennalta arvelin, että pallojen kuorruttaminen saattaisi tuottaa suuria ongelmia kaltaiselleni mämmikouralle. Osoittautui, etten ollut kovinkaan väärässä.

Keksi-tuorejuustopalleroihin pyöritellään kaunis kuorrutus sulaneesta valkosuklaasta. Vaikka tein siskon avustuksella työtä käskettyä, ei pipanoista erityisen kauniita tullut. Onneksi ulkonäkö on aivan sivuseikka, kun puhutaan dominokeksipalleroiden kaltaisista herkkupaloista. En ole hetkeen syönyt mitään näin överiä!

Pallot ovat mielestäni herkullisimmillaan yhden jääkaapissa vietetyn yön jälkeen. Parasta "kävin salaa jääkaapilla" -tavaraa pitkään aikaan!

Dominokeksipallerot

2 pötkylää Domino-keksejä
200 g Philadelphia-juustoa
200 g sulatettua valkosuklaata
1 rkl öljyä
nonparelleja
kaakaojauhetta

Aja Domino-keksit tehosekottimessa rouheeksi. Lisää sekaan Philadelphia-juusto ja pyöräytä vielä sen verran, että juusto sekoittuu kekseihin.
Nosta taikina tunniksi jääkaappiin kylmenemään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää sekaan öljy, jotta suklaan koostumus tulee juoksevammaksi (öljyä voi hiukan lisätä matkan varrella).

Ota taikina jääkaapista ja ala pyörittää siitä pieniä palleroita. Jaa pallerot kahteen osaan (toiset pyöritellään valkosuklaassa, toiset kaakaojauheessa). Nappaa pallerosta kiinni kahdella hammastikulla kiinni ja pyöritä valkosuklaassa. Aseta pallero sitten minikarkkivuokiin tai leivinpaperille. Ripottele heti nonparelleja päälle. Pyöritä puolet palleroista kaakaojauheessa.
Laita valmiit pallerot vielä jääkaappiin ainakin 15 minuutiksi kylmentymään ja maista.

9 kommenttia:

 1. Nää ja sitte ne Glorian Ruoka&Viini-lehdessä olleet juustokakkupalleroiset eli -tikkarit! Kumpia teen? Auta oi armas ja tuu muutenki tekemään ruokaa mun kanssa lähiaikoina!

  VastaaPoista
 2. Oon nähnyt näitä tosi monessa amerikkalaisessa kokkailublogissa (sekä muita vastaavia versioita, kuten suklaakakkupalleroita jne.) ja ajatellut aina, että hyi kamala! :D Mutta ne oli siis oikeasti hyviä? Pitää sittenkin ehkä testata, vaikka pikkujoulunaposteltavaksi...

  VastaaPoista
 3. Kaisa: Eiks ne juustokakkutikkarit ollu aika työläitä? En kestä kun oon hävittänyt sen lehden! Nää on nopeita! Tuu ite tekee ruokaa mun kaa!

  Eeva: Nää oli oikeesti tosi hyviä. Ihmettelen silti kyllä itekin että tykkäsin palleroista, koska yleensä jo pelkkä valkosuklaa on liian makeeta mun suuhun, dominojen välissä olevasta töhnästä puhumattakaan! Luulen, et näiden salaisuus piilee Philadelphiassa ja jääkaappikylmyydessä. Koukuttavaa kamaa.

  VastaaPoista
 4. Monta näit tulee? Pitääks tehdä tuplasatsi jos tyttöi syömäs on n. 7?

  VastaaPoista
 5. Muistaakseni tästä tulee semmoset 15 kappaletta, ehkä. Niitä ei ihan hirveen montaa pysty vetämään kun ovat niin makeita. Mä tein aika isoja, voithan tehä semmosia aika pikkuruisia niin sit on kappaleelta enempi per lärvi? Eli ei ehkä tarvi tuplata, varsinkaan jos on jotain muutakin jälkiruokaa. Tuplasatsista saatte kyllä V:n kanssa sit vetää ittenne piippuun, toisaalta nää säilyy jääkaapissa monta monta päivää.

  VastaaPoista
 6. Jösses. Mä rrrakastan Dominoja! Vähän hymyilytti tuo "nää säilyy jääkaapissa monta monta päivää". Mun jääkaappi on siitä jännä että siellä ei jotenkin yksikään herkku säily useita päiviä :)

  VastaaPoista
 7. Jytis: Joo, repeilin samaa itsekin (resepti on sanasta sanaan Jensenin kiusauksesta), sillä aika harvat herkut siellä jääkaapissa oikeasti säilyvät! :D

  VastaaPoista
 8. Dominot on munkin suuuuuuri rakkaus, pitää siis testata! Vaikkei valkosuklaa täälläkään ihan suosikkeihin kuulu, niin ehkä dominoiden kanssa sekin maistuu hyvältä ;)

  VastaaPoista
 9. Laura: testaa ihmeessä :) Valkosuklaa tosiaan on yllättävän hyvää tässä yhteydessä!

  VastaaPoista