lauantai 4. syyskuuta 2010

Herneenverso + vuohenjuusto = leipäkriisi

Viimeisimmän, varsin tasokkaan ruokahaasteen hedelmistä olen testannut vasta yhtä, nimittäin Jytiksen herneenverso-vuohenjuustotäytettä. Siinä vasta tahna!

Järkyttävän hyvää tököttiä, joka ei kovin montaa hetkeä jääkaapissa seissyt. Herkkä herneenverso ja täyteläinen vuohenjuusto ovat aika kova pariskunta, varsinkin leipäpalan päälle siveltynä.

Ainoa harmillinen asia tahnassa on se, että se sopii parhaiten juuri leivän päälle, ja koska en voi kovinkaan usein syödä leipää, en voi myöskään syödä herkkutahnaa. Ellen sitten ryhdy lusikoimaan sitä kitaani sellaisenaan, kiva!


Herneenverso-vuohenjuustotahna

1 ruukku herneenversoja
180g vuohenjuustoa
1 tl kuivattua minttua (oli loppu, mahdoinkohan laittaa tilalle basilikaa?)
0,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Iske kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta valmiiksi tahnaksi. Voit tehdä saman sauvasekoittimen avulla.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää, mutta voisi toimia kenties ihan dippinä kasviksille?

    VastaaPoista
  3. Hauska kuulla että maistui! Ei se mullakaan kaapissa kauaa ehtinyt vanheta :) Ja se on itseasiassa parhaimmillaan heti valmistamisen jälkeen.

    Ja mulle iski myös sama kriisi niin mä käytin sitä just dippinä kasviksille, sopi tarkoitukseen tosi hyvin! Ja voisin kuvitella että jos sitä jatkaisi (löysentäisi) maustamattomalla jugurtilla, kermaviilillä tms niin saisi hyvän kastikkeen salaatille?

    VastaaPoista
  4. nooraino: Luulen, että tykkäisit! :)

    Anonyymi: Joo, dippinä! Miksen keksinyt tuota!

    Jytis: Kiitos reseptistä! Äänestin sua. Hyvä idea toi jogurtilla laimentaminen, oon tosi huono keksimään salaatikastikkeita mutta tää vois toimia :)

    VastaaPoista