tiistai 21. syyskuuta 2010

Punajuurta syksyyn!

Pienet suloiset punajuuret hyppäsivät kauppareissulla ostoskoriini ja ulvoivat tahtovansa tulla syödyiksi. Pistelin punajuuret lohkoiksi, lisäsin sekaan yhden suuren mutta lohkotun bataatin, maustoin heidät ja iskin uuniin paistumaan. Sillä aikaa tein pähkinöistä ja valkosipulista juureskavereille kastikkeen ja paistoin lisukkeeksi vielä pienet kimpaleet lohta.

Lautanen oli hetkessä tyhjä. Huh, miten hyvää!

Idea (jälleen) täältä, sovelsin reseptejä hieman.


Punajuurten ja bataatin uuniretki

n. 400 g punajuuria
1 bataatti
oliiviöljyä
rosmariinia
timjamia
luomumerisuolaa
mustapippuria
reilusti chilirouhetta tai -jauhetta
loraus hunajaa

Kuori punajuuret, pese bataatti. Lohko punajuuret suupalan kokoisiksi, bataattipalaset voit jättää vähän suuremmiksi. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa, kippaa sekaan juurekset ja pyörittele ne mausteissa. Kaada satsi uunipellille ja paista 225 asteessa reilut puoli tuntia.

Tee sillä aikaa kastike. Murskaa kourallinen cashewpähkinöitä rouheeksi. Kuumenna pannu ja paahda pähkinärouhe kullanruskeaksi, älä käytä öljyä. Sekoita keskenään puoli desiä majoneesia ja puoli desiä paksua luonnonjogurttia. Mausta mössö valkosipulinkynnellä, lirauksella sitruunamehua ja ripauksella raakaruokosokeria. Lisää sekaan pähkinärouhe, merisuolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Tarjoile juurekset kastikkeen ja esimerkiksi paistetun lohen ja tuoreen rucolan kera.

8 kommenttia:

  1. Mun tekee koko ajan mieli punajuuria, mut en oo vaan saanu aikaseks ostettua niitä. Nyt mun tekee mieli niitä kahta kauheemmin... Tää ois kyl ihanan iisi.

    VastaaPoista
  2. Joo tää oli kyllä todella helppo homma. Mun tekis mieli jotain ihanaa kermaista ja juustoisa punajuuripaistosta!

    VastaaPoista
  3. Hei, täytyi tulla oikein kommentoimaan, että tein näillä ohjeilla sapuskat ja oli tosi hyvää! Ja mikä parasta mun makuun: helppoa ja nopeaa!

    VastaaPoista
  4. Terve Katri! Hauska kuulla että kokeilit ja kiva että maistui! Helpot ja nopeat jutut on useimmiten niitä parhaita :)

    VastaaPoista
  5. Meillä syötiin tätä eilen! Kastike oli kyllä herkullista, vaikka yleensä vierastan majoneesia. Eli siitä pisteet, pääs yllättämään!

    (Täytyy tunnustaa, että keräsin täältä maanantaina viis sopivinta reseptiä arkiruokailuun, ja meillä on syöty tää viikko vallan vaan tästä blogista löytyviä ruokia :)

    VastaaPoista
  6. Joo, kastike oli aika hämmentävää, mut hyvää!

    Apua, mitä muuta ootte kokeillu? :D

    VastaaPoista
  7. Kokeiltiin ainakin avokadopastaa, tota halloum-cashewpähkinä salaattia, näitä juureksia, ja jotain muutakin, mutten muista enää, että mitä!

    Avokadopasta ois ollu varmaan parempaa, jos avokadot ois ollu vielä kypsempiä. Se on semmonen kirous, että avokadot pitäis aina ostaa tosi ajoissa, jotta olisivat kypsiä siinä vaiheessa kun niistä tekee jotain. Miksi kaupoissa myydään vaan tosi epäkypsiä avokadoja?! Suunnitelmallisuus kun ei oo mun parhaita puolia, niin vähän kusee toi avokado-homma.

    VastaaPoista
  8. Joo, avokadohommat on kyllä kinkkisiä. Mulla on tapana käydä kopeloimassa avokadoja aina, kun käyn kaupassa, ja jos siellä on yksikin kypsä, ostan sen. Toinen vaihtoehto on tietty ostaa niitä valmiiksi kotiin ja pistää vaikka omenoita ihan niiden kylkeen, kypsyvät nopeammin. Stockan Herkussa myydään kypsiä avokadoja rehevään 8 euron kilohintaan, en osta periaatteestakaan! :D

    VastaaPoista