torstai 9. syyskuuta 2010

Synttäripommi


Kahden hengen taloudessa ei kovinkaan usein kannata ryhtyä kakunleipomishommiin, mikäli haluaa pysyä edes jonkinnäköisissä mitoissa. Synttärit ovat kuitenkin aina yhtä mainio syy ryhtyä kakkuhommiin. Sopivaa synttärikakkua etsisessäni käänsin ympäri sekä netin että kirjahyllyn, ja päädyin lopulta Lunnin inspiroivan leivontablogin daim-juustokakkuun.

Kakun valmistaminen oli varsin helppo duuni. Paistoaikaa lisäsin hieman, kun tuntui, ettei kakku meinannut millään kypsyä. Lopputulos oli tasan tarkkaan niin överiä kuin mitä reseptin perusteella odottaa saattaa - en oo kyllä kuuna päivänä syönyt mitään vastaavaa. Kermainen ja tuhti, sitruunanraikas ja samalla hullun makea. Mahtava pommi!



Daim-juustokakku

13 digestive-keksiä (tai n. 20 pienempää ruisdigestiveä)
100 g voita
2 rkl intiaanisokeria

300 g Philadelphiaa
225 g ranskankermaa
2 dl raakaruokosokeria
5 keltuaista
yhden sitruunan mehu
1 pss Daim-rakeita

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulin-muovipussitekniikalla. Lisää sekaan sokeri ja sulatettu voi, levitä irtopohjakakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa viisi minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset namusia lukuunottamatta toisiinsa. (Toimettomiksi jääneet valkuaiset säästin kipossa jääkaappiin, jos vaikka tekisin niistä hauislihaksia kasvattavaa pirtelöä aamupalaksi? Hyi! Tai pavlovaa! Nam!) Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä uunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia. Pudottele kakkuun puolet rakeista ja jatka kypsentämistä vielä 30-40 minuuttia. Valmis kakku on hyytynyt ja pinnalta kellertävä. Anna kakun jäähtyä, ripottele koristeeksi loput suklaapapanat ja valmistaudu tuhoamaan koko setti yhdeltä istumalta. Mahdotonta!


9 kommenttia:

  1. On kyllä mahtavan herkullisen näköinen pommi!

    VastaaPoista
  2. Oli se kyllä melkoinen pommi. Vähän ehkä mielipiteetkin jakava - sopii parhaiten todellisille herkkuhiirille!

    VastaaPoista
  3. Tyhmä kysymys mutta......mitä on intiaanisokeri?? Ihanan makealta kuulostaa....täytyy "laittaa korvan taa" tää ohje.

    T. Elina.S

    VastaaPoista
  4. Intiaanisokeri on semmosta täysruokosokeria, käsittelemätöntä siis, ruskeaa, pehmeää ja kosteaa. Paljon terveellisempää kuin tavallinen, fariinisokeri tai muscavado. Mutta pohjaan sopii mainioisti tuo alkuperäisen ohjeen muscavado-sokeri (sitä saa kaikista isommista kaupoista) tai fariinisokeri. :)

    VastaaPoista
  5. ok,tämä selvä, tackar!!

    VastaaPoista
  6. huhhuh tänään on synttärit ja teinpäs tätä. tuli tosin lituskampi ja ei meinannu kanssa millään hyytyy ni annoin olla uunissa jotain 45 min ja vielä jälkilämmöllä hetken. sitten tuli kyllä jo vähä liian ruskea pinta mutta ei se makua pilannut. jestas joo mikä pommi :D nam

    VastaaPoista
  7. Miisa: Eikö olluki ihan älytön pommi? Huh! Tätä voi tehä ehkä korkeintaan kerran vuodessa.

    VastaaPoista
  8. No ei kyllä yhtään enempää :D mummikin söi tyytyväisenä ja pyysi ohjeenkin VAIKKA ei muka syö tuorejuustoja ja ranskankermoja... se olikin ihan pöyristynyt kun lopuksi paljastin mistä kakku koostui :D

    VastaaPoista
  9. Oho, pisteet kotiin mummilta, se on jo jotain! :)

    VastaaPoista