
En tahtonut keksiä synttärivieraille mitään suolaista tarjottavaa, joten päätin tehdä sämpylätaikinan ja keksiä siitä ja kaapista löytyvistä ainekista jotain hyvää. Sain aikaiseksi pari pellillistä ihanan rasvaisia ja meheviä pesto-oliivi-tomaattitäytteisiä pökäleitä.
Oikeaoppinen nimi näille olis varmasti joku sämpylähyrrä tai -rulla, eikä tässä muutenkaan oltu varsinaisesti mitään ruutia uudelleen keksimässä, mutta hyviä nämä pökäleet silti olivat. Ja helppoja. En malta edes ajatella, miten hyvältä nämä maistuisivat itse tehdyllä pestolla täytettyinä.
Pesto-oliivi-tomaattirullat
puolen litran sämpylätaikina
täyte:
purkillinen pestoa
pari desiä juustoraastetta
kourallinen kirsikkatomaatteja
saman verran oliiveja
puolikas punasipuli
ruukku tuoretta basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Jaa kohonnut sämpylätaikina kahteen osaan. Kauli se levyksi. Voitele taikina pestolla. Ripottele päälle täytteet. Ripottele päälle mausteet ja pirskota pintaan vähän oliiviöljyä. Rulla taikina mahdollisimman tiukaksi paketiksi. Leikkaa rulla noin kolmen sentin paksuisiin osiin, aseta osaset kierrepuoli alas- ja ylöspäin pellille kohoamaan. Paista pökäleet 225-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15 minuuttia.
Hitsi etta herkulliselta nayttaa taas! Mulla on vahan kokkaushommat vaistyneet opiskelun tielta mutta eikohan sita tassa taas uunia joku paiva lammitella. Jos ei muuten, niin ainakin noin niinkun lisalammityksena. :D
VastaaPoistaMun mielestä noi ei näytä läheskään niin herkullisilta mitä olivat, vähän epämääräisiä möhkäleitä tossa kuvassa! Mut tosi helppoja. Ja täytemahdollisuudet lähes rajattomat.
VastaaPoistaMullakin on opiskelu vienyt puhdin ruoanlaitolta ja blogailulta, uuteen nousuun!