maanantai 11. lokakuuta 2010

Punajuurihamppari on täällä!

Pidän erityisen paljon itse tehdyistä hampurilaisista. En ole vielä kokeillut valmistaa hampurilaissämpylöitä itse, mutta sekin päivä koittaa vielä. Sitä odotellessa kelpuutan hampurilaiseeni mainiosti jonkun täysrukiisen leivän, sillä melkein kaikki kaupan vaaleat sämpylät ovat enemmän tai vähemmän kamalia.

Soijarouhepihvitkin ovat vielä kokeilematta. Itse tehty majoneesi on karmivien kokemuksien jäljiltä yhä hylättyjen reseptien hyllyllä. Tämän perusteella voisin olettaa, että se paras hampurilainen siintää vielä jossain edessä päin, ja hyvä niin. Jotain mitä odottaa.

Viime viikolla tein kuitenkin puolivahingossa parhaalle hampurilaiselle tosi hyvän haastajan. Punajuuripihvi, sinihomejuustoa, mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja paahdettua sipulia. Täydellistä.

Huhhuh. Karu totuus nostaa taas päätään: mitä syvemmälle syksyyn mennään, sitä ankeammiksi muuttuvat ruokakuvat. Kuvassa kanneton hampurilainen.

Punajuurihampurilaiset

pihvitaikina:

kuutisen kappaletta pieniä punajuuria
puolikas kesäkurpitsa
3 munaa
vajaa desilitra juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
puolikas sipuli
mustapippuria
reilu 1 tl luomumerisuolaa
vajaa desilitra kuohukermaa
1 rkl ruiskorppujauhoja tai ruisjauhoja
reilusti tuoretta persiljaa
reilummin tuoretta basilikaa
2 rkl paahdettua sipulia

paketti luomuruisleipäpaloja
pallo mozzarellaa
sinihomejuustoa
1 tomaatti
tuoretta basilikaa
majoneesia
paahdettua sipulia

Kuori punajuuret. Raasta ne, kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Lisää sekaan loput aineet. Anna maustua viileässä tovi. Kuumenna pikkulettupannu, tiputa koloihin nokareet voita, anna sulaa. Lusikoi päälle pihvitaikina. Paista pihvin pinta rusehtavaksi, käännä ja tee sama toiselle puolelle.

Paahda ruisleipäpalat. Voitele ne majoneesilla. Pinoa täytteeksi pihvi (ripottele sen päälle sulamaan murustettua sinihomejuustoa), mozzarellaviipale, tomaattiviipale, tuoretta basilikaa, paahdettua sipulia ja ketsuppia. Nauti.

3 kommenttia: