Soijarouhepihvitkin ovat vielä kokeilematta. Itse tehty majoneesi on karmivien kokemuksien jäljiltä yhä hylättyjen reseptien hyllyllä. Tämän perusteella voisin olettaa, että se paras hampurilainen siintää vielä jossain edessä päin, ja hyvä niin. Jotain mitä odottaa.
Viime viikolla tein kuitenkin puolivahingossa parhaalle hampurilaiselle tosi hyvän haastajan. Punajuuripihvi, sinihomejuustoa, mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja paahdettua sipulia. Täydellistä.
Huhhuh. Karu totuus nostaa taas päätään: mitä syvemmälle syksyyn mennään, sitä ankeammiksi muuttuvat ruokakuvat. Kuvassa kanneton hampurilainen.
Punajuurihampurilaiset
Punajuurihampurilaiset
pihvitaikina:
kuutisen kappaletta pieniä punajuuria
puolikas kesäkurpitsa
3 munaa
vajaa desilitra juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
puolikas sipuli
mustapippuria
reilu 1 tl luomumerisuolaa
vajaa desilitra kuohukermaa
1 rkl ruiskorppujauhoja tai ruisjauhoja
reilusti tuoretta persiljaa
reilummin tuoretta basilikaa
2 rkl paahdettua sipulia
paketti luomuruisleipäpaloja
pallo mozzarellaa
sinihomejuustoa
1 tomaatti
tuoretta basilikaa
majoneesia
paahdettua sipulia
Kuori punajuuret. Raasta ne, kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Lisää sekaan loput aineet. Anna maustua viileässä tovi. Kuumenna pikkulettupannu, tiputa koloihin nokareet voita, anna sulaa. Lusikoi päälle pihvitaikina. Paista pihvin pinta rusehtavaksi, käännä ja tee sama toiselle puolelle.
Paahda ruisleipäpalat. Voitele ne majoneesilla. Pinoa täytteeksi pihvi (ripottele sen päälle sulamaan murustettua sinihomejuustoa), mozzarellaviipale, tomaattiviipale, tuoretta basilikaa, paahdettua sipulia ja ketsuppia. Nauti.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistamun mielestä näyttää siggehyviltä!!!
VastaaPoistaKiitti! Aah, oli ihan mums-kamaa!
VastaaPoista