tiistai 19. lokakuuta 2010

Siirappia halloumille


Jokohan kiire alkais hellittää? Olen viime viikkoina kökkinyt lieden ääressä ehkä vähemmän kuin koskaan, huidellut töissä ja koulussa ja syönyt kamalat määrät kaikkea kovin huonoa. Lienee ryhdistäytymisen paikka, myös lievästi unholaan jääneen blogin suhteen.

Tuossa taannoin saimme Pitkältä lahjaksi pullollisen Korpihillan Mustaherukkapunssisiirappia. Pullossa lukee, että sitä voi lorottaa niin jälki- kuin liharuokien maustamiseen, paahtoleivän päälle ja kuumien ja kylmien juomasekoitusten mausteeksi. Olen lirutellut siirappia milloin mihinkin, viimeksi halloumi-basilikaleipien päälle. Ja on kyllä hyvää. Onneksi sitä on vielä paljon jäljellä.


Halloumi-basilikaleivät
yhdelle

2 siivua rapeakuorista maalaisleipää
voita
puoli pakettia halloumijuustoa
neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen
kourallinen tuoretta basilikaa
mustaherukkapunssisiirappia

Viipaloi juusto, kuumenna pannulla pieni määrä neitsytkookosöljyä ja paista viipaleita niin, että ne saavat vähän kullanruskeaa väriä pintaan. Voitele leivät, levitä päälle reilusti basilikaa ja lado päälle halloumiviipaleet. Lorauta pinnalle reilusti mustaherukkapunssisiirappia ja vetele satsi parempiin suihin.

6 kommenttia:

  1. Ehkä munkin pitäis hakea tota kotiin pullollinen. Saa ainakin Stokkan Herkusta!

    VastaaPoista
  2. Eikä! Mä en ihan totta pysty säilömään enää ainuttakaan uutta siirappi-öljy-balsamico-viinietikka-tötsää keittiöni ahtaaksi käyneellä tasolla, joten kiitti vaan tästäkin himottavasta mainoksesta ;).

    VastaaPoista
  3. Pitkä: Joo, näin näitä Stokkalla, myös muita makuja, on ehkä pakko ostaa joku toinen maku! :D

    Mari: Vähän samanlaisia "ongelmia" täälläkin, kaappitila alkaa olla aika finaalissa! Mutta tää on aika pieni pullo, mahtuu sievästi vaikka ikkunalaudalle... :)

    VastaaPoista
  4. Oiii halloumia :P

    Tein joskus iha ite oletettavasti vähän tuon tapaista mustaherukkasoosia, tosin balsamicosiirapin nimellä se kyllä oli ohjeessa (http://www.maku.fi/resepti/vuohenjuustotoastit-ja-balsamicosiirappi) eikä siinä mistään punssista ollut tietoakaan. Suosittelen kuitenkin sitäkin!

    VastaaPoista
  5. Ooh, ihanaa! Oon monesti miettinyt että pitäis tehdä jotaki ihanaa balsamicosiirappia ite. Se varmaan säilyiskin aika pitkään ainakin jääkaapissa? Aah, pakko tehdä! Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Eipä kestä! Kyllä mä luulen että se tosiaan viileässä säilyy. Ja näkyypä tuo olevan kumminkin aika monikäyttöistäkin, joten kulutuksen hitaus ei ehkä muodostu ongelmaksi :)

    Tuommoisen kunniamerkin tulin vielä tuomaan, vilkaisepa joutessasi puolijauhoiselle puolelle!

    VastaaPoista