
Marjan mantelinen omenapiirakka
150 g mantelimassaa
75 g voita
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
muutama omena
vaniljasokeria
kanelia
Pistä mantelimassapötkö hetkeksi pakkaseen kovettumaan. Raaste se, lisää kulhoon pehmeä voi ja vaahdota. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää kyytiin jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori ja vaniljasokeri. Vatkaa valkuaisen kovaksi vaahdoksi, kääntele sekaan. Kippaa taikina vuokaan, asettele päälle omenalohkot. Ripottele pintaan reilusti kanelia. Paista piirakkaa noin puoli tuntia 175 asteessa.
Minäkään en ole käyttänyt mantelimassaa sen jälkeen kun lopetin laskiaispullien teon.
VastaaPoistaTaidanpa ostaa pötkön ja kokeilla tätä syntisen hyvältä kuulostavaa piirasta isänpivän herkkuna.
Itse en oo syönyt mantelimassaa edes laskiaispullissa! :D Oli siis hyvä, että tämä ohje tuli vastaan.
VastaaPoistaSitruunaa sitten reilusti, toivottavasti isä tykkää! :)
Tein viime viikonloppuna piiraan, johon tuli mantelimassaa ja päärynää, se oli maistuvaa. Luulen, että tämä on paljon parempaa :) Sitruuna varmasti raikastaa. Vielä yksi pötkö massaa jääkaapissa, joten taidanpa kokeilla tätä.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Päärynäpiiras kuulostaa ihanalta! Pitäis kyllä käyttää päärynää leipomuksissa useammin. Toisaalta oon kyllä huomannut, että esimerkiksi kaura-pähkinäpaistoksessa päärynä kyllä häviää maussa omenalle. Mutta päärynä-homejuustopiirakkaa tehtiin meillä kotona aina kun olin pieni, enkä tietenkään suostunut sitä syömään, mutta nyt se kyllä varmasti uppoais!
VastaaPoistaRattoisaa viikonloppua sinne myös! :)
Olipas ihana omppupiirakka. Katosi meidän isänpäiväpöydästä ihan hetkessä. Kiitti Jannuska!
VastaaPoistaKiva että testasit ja tykkäsit! :) Muistin just, että mullahan on tätä pakkasessa. Jes!
VastaaPoista