Croque monsieur
4 isoa palaa paahtoleipää
voita
n. 50 g pekonia pannulla kypsennettynä
reilusti juustoraastetta
3 rkl maustamatonta jogurttia
2 rkl ranskankermaa
1 tl dijon-sinappia
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
Sekoita keskenään jogurtti, rankankerma, sinappi ja mausteet. Pistä uuni lämpeämään 225 asteeseen grillivastus päällä. Kuumenna valurautapannu ja lisää siihen nokare voita. Voitele neljä leipäviipaletta ja aseta kaksi niistä pannulle voideltu puoli alaspäin. Lusikoi päälle vähän jogurttisoossia, paistettua pekonia ja juustoraastetta. Aseta päälle toiset leipäviipaleet voideltu puoli alaspäin. Paista, kunnes alempi leipä on kullanruskea.
Ota paistinpannu levyltä. Lusikoi leipien päälle loput jogurttisoossista ja vähän juustoraastetta. Mikäli käytät valurautapannua, pane se uuniin grillivastuksen alle ja anna olla niin kauan, että leipien pinta saa rusehtavan värin. Jos käytössäsi on uunia kestämätön pannu, siirrä leivät uunivuokaan ja sen kanssa uuniin.
Ripottele päälle persiljaa tai jätä ripottelematta, nauti kuumana.
Muistoja "kivikaudelta", kun olin au pairina Belgiassa. Perheen äiti ehdotti lauantailounaaksi Croque Monsieureja ja minä toope en todella tajunnut, että mistä ihmeen mösjöistä se alkoi lounaan suhteen selittämään. Taisin sitten vasta valmiin sapuskan nähtyäni tajuta nämä mösjööt. :) No, ei ollut sen reissun ainoa kulinaarinen opetus.
VastaaPoistaHahaa, mösijöötä lounaaksi, saattaisin iteki hämmentyä! :D
VastaaPoista