lauantai 4. joulukuuta 2010

Basilika-aamu

Viikonloppuaamiaisten ylistys jatkukoon... Voisikohan joku perustaa blogin, joka keskittyisi ainoastaan brunssiherkkuihin? Tässä yksi erittäin herkullinen ehdokas seuraavaa brunssia tai muuten vaan nautinnollista sunnuntaiaamua varten.

Vinkki: muffinsit maistuivat taivaallisilta pehmeällä vuohenjuustolla siveltynä.


Basilikamuffinsit
n. 12 pienillä vuoilla tehtyä
(resepti pienin muutoksin Sirpa Talkan mainiosta Makeaa ja suolaista puutarhasta -kirjasta)

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½-1 tl luomumerisuolaa
ripaus raakaruokosokeria
4 rkl basilikanlehtiä (käytännössä koko basilikaruukku uppoaa tähän mainiosti)
n. 2 rkl oliiviöljyä
50 g voisulaa
1 kananmuna
1 dl maitorahkaa
2 rkl vettä tai luomumaitoa

päälle:
puolet basilika-öljyseoksesta
luomuauringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä, kuten alkuperäisessä reseptissä)
parmesanjuustoa raastettuna (ei löytynyt kaapista, jätin pois)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa basilikanlehdet morttelissa ja lisää sekaan öljy. Lisää puolet basilikatahnasta taikinaan. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Lusikoi päälle loput basilikatahnasta, jatka sitä tarvittaessa öljyllä. Ripottele pinnalle siemenet ja juustoraaste. Paista muffinssit 200 asteessa pinnaltaan kullanruskeiksi, 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Janna, sellainen blogi on! :) http://merrymorning.blogspot.com/

    PS. Nuo näyttää taivaallisilta! Oisko ehkä ajankohtasia taas uutena vuotena?

    VastaaPoista
  2. Aah, miten olenkaan unohtanut ton! Toivottavasti se ei oo lopettanut blogaamista!

    Saattais olla ajankohtaisia nämäkin. Pitää alkaa keräämään listaa kaikista herkuista!

    VastaaPoista