sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulusuklaiden kingi

Suklaakonvehdit ovat asia, joiden katoaminen kauppojen hyllyltä ja saman tien koko maapallolta ei surettaisi minua tippaakaan. Luulen kyllä, että joutuisin perumaan sanani jos pääsisin maistamaan käsitehtyjä suklaakonvehteja, mutta siihen saakka pitäydyn kannassani.


Suklaa sen sijaan on hieno asia. Erityisesti jouluna. Jos saatte jostain käsiinne Dolfinin Hot Masala -suklaata, ostakaa vähintään pari levyä. Yleensä syön mieluiten tummaa suklaata, mutta tämän suklaan kohdalla tulee vakiintuneimmankin tumma suklaa -fanin tehdä poikkeus. Pehmeän makuinen belgialainen maitosuklaa on maustettu intilaisittain kanelilla, kardemummalla, neilikalla, inkiväärillä ja pippurilla - ja suorastaan sulaa suussa. Täydellistä joulusuklaata!

Sain kyseisen levyn synttärilahjaksi, ja tiedän sitä myytävän Turun seudulla ainakin yhdessä paikassa, Naantalissa Uusi Kilta -ravintolassa. Pukin sopii siis jättää konvehdin hyllyyn ja tuoda mulle levykaupalla Dolfinia!

19 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkkusuklaalta. Noita samaisia mausteita voisin kylla heittaa ihan joka ruokaan ja juomaan jos vaan saisin ja syoda ympari vuoden.

    VastaaPoista
  2. Jos joskus osut Fiskarsiin, niin käväisepä hakemassa muutama suklaapallero Petriltä: http://www.petris.fi/ Ihan käsittämättömän hyviä!

    VastaaPoista
  3. Jos Helsinkiin eksyt, suosittelen piipahtamaan Valrhonan liikkeessä. Suurin osa kaikista "hienoista belgialaisista käsintehdyistä konvehdeista" maistuu mun mielestä lähinnä rasvalta, mutta noita Valrhonan konvehteja rrrrrakastan.

    VastaaPoista
  4. Tämä on minunkin lempparini maitosuklaiden joukossa! Helsingissä tätä (ja muita Dolfin-makuja) saa Hakaniemen hallin DeliDelistä.

    VastaaPoista
  5. Elli: Herkkua on! Mausteiden suhteen olen samaa mieltä, ihan liian harvoin niin tulee tehtyä!

    Tusla: Ooh, kiitos vinkistä! Fiskarsiin olis kyllä parempi osua, siellä on vaikka mitä muutakin kiinnostavaa!

    Eeva: Nam. Valrhonaan pitää päästä. Onkohan Tampereella Valrhonan liikettä?

    Jaana: Näin turkulaisena voin vain huokaista, että mitäpä sieltä teidän ihanasta hallistanne ei saisi!

    VastaaPoista
  6. ei ole tampereella valrhonan liikettä mutta stokka siellä on ja siellä pitäis olla. valronalla ei taida olla kun pari kolme liikettä muutenkaan maailmalla.

    noi dolfinen suklaat on musta vähän sääli koska niillä on jänniä makuja ja hienot paketit mutta ite suklaat on ankeita ja muovisia. maitosuklaata en ole maistanut.

    VastaaPoista
  7. Aleksi: Oho, se Helsingin liite onki sitten harvinaisuus! Mun makuun tuo maitosuklaa oli tosi hyvää, toki ihan erilaista kun vaikkapa Fazerin, ei niin täyteläistä vaan miedomman ja pehmeämmän makuista.

    VastaaPoista
  8. Janna, Valrhonan suklaalevyjä saa kyllä Stockalta ja herkkukaupoista (Tampereella myös Hella & Huone Deli myy), mutta tuoreiden konvehtien löytäminen voi olla Helsingin ulkopuolella hankalaa. Mut kannattaa kyllä maistaa niitä levyjäkin :)

    VastaaPoista
  9. Eeva: Levyt maistoon (en tajua, miksen ole aiemmin maistanut!) ja konvehtireissu kalenteriin! :)

    VastaaPoista
  10. jos helsinkiin päädyt suklaaretkelle niin siinä vieressä on chjoko joka myy amadein levyjä.. ne on vielä parempaa suklaa.. ja tekeehän ne omia konvehtejakin

    VastaaPoista
  11. Kaisa, jee! Hyvä syy mulle tehdä retki Naantaliin!

    Aleksi, jee, lisää suklaavinkkejä! Kiitos!

    VastaaPoista
  12. Oli pakko googlettaa ko. suklaa, ainakin DeliDelistä voi tilata netistäkin. Pakko testata!

    VastaaPoista
  13. testasinpa tätä vihdoin ja pakko olla masentava.. toi pohjalla oleva suklaa oli tosi rasvasta ja makeaa.. huonompaa kun saman firman tumma, joka on kummaa koska maito yleensä parantaa huonoa suklaata peittämällä sen..

    mausteet oli kivat kyllä

    VastaaPoista
  14. Nooraino: Sun kommentti on mennyt multa ihan ohi! Uuh, pitäisköhän tilata, ens jouluks?

    Aleksi: Höh! Musta se ite suklaakin oli hyvää. Semmosta vähän erilaista, tosi maitomaista ja vaaleaa. Ja joo, rasvaistakin kyllä. Mausteet oli kivat!

    VastaaPoista
  15. mä muuten vähän luulen että toi oli vanhentunut tai muuta.. että se ei ollut vain se suklaa. suklaat on välillä mennyt huonoksi vaikka päivämäärä ei niin sanokaan, palautin jouluna 500g suklaata josta piti tehdä konvehteja kauppaan kun se oli huonona.

    VastaaPoista
  16. Oho! Ite oon kyllä niin tusinasuu että en varmaan edes huomais. Pitäisköhän suklaata säilyttää jotenkin tietyllä lailla?

    VastaaPoista
  17. ihan huoneen lämmössä vaan, keittiössä ei kannata säilyttää jos paljon kokkailee koska lämpötila vaihtelee ja se ei ole hyväksi millekään. ite pidän ikkunalaudalla kun siinä on vähän viileämpää, en tiedä onko siitä ihan oikeasti mitään hyötyä.

    VastaaPoista
  18. Okei. Toi lieden lähistöllä ruokatarvikkeiden säilyttäminen on kyllä juttu, jonka aina unohtaa. Mulla ainaki on liesituulettimen päällä kaikki mausteet sievässä rivissä kiehumassa, tekee varmaan tosi hyvää! :D

    VastaaPoista