perjantai 21. tammikuuta 2011

Porkkanaskonssit aamuun ja iltaan

Jos halajaa viikonloppuaamuksi jotain uunituoretta ja hyvää, suosittelen harkitsemaan vakavasti porkkanaskonsseja. En muista, milloin olisi leivän (tai no, leivän ja leivän, kai oikeaoppimsemmin luokiteltuna suolaisen leivonnaisen) teko ollut näin helppoa ja nopeaa. Enkä myöskään muista vielä koskaan tehneeni näin onnistuneita skonsseja.

Resepti salaisuus lienee runsaassa määrässä maustamatonta soijajogurttia ja toki myös porkkanassa, jotka molemmat tekevät palleroista tosi pehmeitä ja hyvänmakuisia. Vaikka leivinjauheella ja soodalla nostatetut leivät ovat useimmiten yhden päivän kamaa, kestivät nämä skonssit hyvinä ainakin kolme päivää.

Tarjosin palleroita illalla kylään tulleille kavereille, joista yhdellä on käynnissä vegaanikokeilu. Soijajogurttiskonssit passasivat siis iltaan mainiosti, viikonloppuna tein samat pallerot maitopohjaiseen luonnonjogurttiin. Hyviä kummatkin, erityisesti artisokkatahnalla, voilla tai kermajuustolla päällystettyinä.

Resepti pienin muutoksin takuuvarmasta Chocochilistä, kiitti taas!



Porkkanaskonssit

3 pienehköä luomuporkkanaa
½ dl ruisleseitä
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl luomukaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta (happaman jogurtin takia lisäsin ripauksen soodaakin, mutta en tiedä oliko se välttämätön ollenkaan)
1 tl puhdistamatonta merisuolaa
1 tl raakaruokosokeria
400 g maustamatonta soijajogurttia
3/4 dl rypsi- tai oliiviöljyä
(soijamaitoa)

Kuori ja raasta porkkanat. Lisää kuivat aineet raasteeseen siivilän läpi. Lorauta sekaan jogurtti ja öljy. Lisää soijamaitoa tai vettä, jos taikina on kovin kuivaa. Muotoile taikinasta pyöreitä palleroita käsin tai kahden lusikan avulla. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Ruokavaliokokeilija kiittää huomaavaisuudesta ja ai että, oli hyviä!

    (Artisokkatahnaan tutustuttamisesta en kyllä kiitä, koska jokseenkin kiihkeä suhde siihen syntyi heti ja aiheutti vakavan riippuvuuden.)

    VastaaPoista
  2. Kiitti itelles pervomuumi! Artisokkatahna on kyl todellinen kiihkeiden tunteiden sörsseli!

    VastaaPoista
  3. Pakkohan näitä skonsseja oli heti testata kun vaikuttivat niin hyviltä ja nopeilta valmistaa :) Ja paljon kehuttua artisokka tahnaa myös. Skonsseista tuli maukkaita ja artisokkatahnasta mielettömän hyvää! Kiitos Janna skonssireseptistä ja Pitkälle terkut, että artisokkatahna on parasta mitä olen syönyt vähään aikaan :)

    VastaaPoista
  4. Jee, kiva että inspiroiduit kokeilemaan! Artisokkatahnan maailmanvalloitus vaan jatkuu. Se on kyllä uskomattoman hyvää. Terkut välitetään! :)

    VastaaPoista