sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kevättä ikävä

Tulispa jo kevät, niin tomaatit maistuis makeammilta ja tekisin ihania salaatteja joka päivä. Tällä hetkellä salaattiosasto ei oikein kiinnosta eikä inspiroi, kun kaikki kaupassa on raakaa, ylikypsää ja kallista.

Kyllä niitä salaatteja silti tulee tehtyä. Tässä eräs, jota varten paahdoin kaapista löytyneet parmankinkun jämät pannulla rapeiksi. Keskelle iskin löysähkön kananmunan lusikoitavaksi kupiksi. Kelpo oli!




Maalaissalaatti parmankinkusta
(kahdelle)

1 ruukku hyvää salaattia
rasia kirsikkatomaatteja
puolikas punainen paprika
pallo mozzarellaa
n. 4 siivua parmankinkkua
2 maun mukaiseen kypsyyteen keitettyä kananmunaa
kurpitsansiemeniä
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicosiirappia

Paahda parmankinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Heitä pannulle kurpitsansiemenet ja paahda niihin vähän väriä pintaan. Viipaloi tomaatit, paprika ja mozzarella. Revi salaatti. Kasaan ainekset lautasille, mausta ja lorauta päälle öljyä ja balsamicosiirappia.

8 kommenttia:

  1. tulis se kevät niin vois istua ulkona ja katella kaupunkia

    VastaaPoista
  2. Joo. Semmonenki aktiviteetti kyllä kelpais. Kohta on vappu ja sitä ennen on ollut monta viikkoa jo kevät ja sitte vapunpäivänä on neljä astetta pakkasta ja piknikeväät jäätyy vilttiin kii. Tai sitte sataa vettä.

    VastaaPoista
  3. Mieletöntä vappufiilistelyä! Mutta kevät se on. Mulle ei sydäntalvella maistu salaatti ollenkaan niin kuin kesällä, johtuen raaka-aineista ja yleisestä fiiliksestä. Talvenhan pärjää melkein perunalla ja voilla ü

    VastaaPoista
  4. :) vapussa on oikeesti hienoa ainoastaan ruoka. Talvisin salaatit ei oikein tunnu lämmittäviltä ja tarpeeksi täyttäviltä, totta. Eikä ne aineksetkaan kyllä hääppöisessä kunnossa ole. Odotan jo niin kesää ja Turun kauppatorin mahtavaa vihannesantia!

    VastaaPoista
  5. oi, tulis jo kevät. tai sitä odotellessa toi salaatti. kärsin jotenkin täysjatkuvasta salaatti-inspiraation puutteesta, vaikka kesät sitten yleensä elän pelkällä salaatilla.

    en tajuu miksen oo ikinä ennen törmännyt parmankinkkuviipaleisiin paahdettuna? MIKSEN? nerokas idea, kiitos Janna!

    VastaaPoista
  6. Mullaki on suuri inspiraatiopula. Ruoan suhteen ylipäätään. Kevät on vaikee!

    Ne voi myös paahtaa uunipellillä, tulee viel rapeempii. Vähän niinku pekonia, mut jalommassa muodossa. Ah.

    VastaaPoista
  7. Tällä ratkesi taas eväsongelma yhdeltä päivältä, tein heti maanantaiksi mukaan, oli molempien mielestä hyvää. Tosin käytin vaan ihan pekonia.

    Ja pakko vielä kehua sitä bataattichiliohjetta, selailin yks päivä ruokakirjoja ja nettiä kun mietin taas miljoonatta kertaa, että mitä syötäisiin ja päädyin tänne ja löysin sen ohjeen. Oli muuten hyvää, varsinkin sen creme fraishen kanssa :)

    VastaaPoista
  8. Ooh, pekoni salaatissa on kyllä munkin makuun! Se bataattichili on kyllä kertakaikkisen ihanaa, tosi lämmittävää sapuskaa. Ranskankerma on ehdoton! :)

    VastaaPoista