keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Pakko tehä!

Tästä taivaallisesta jälkiruoasta minulla ei ole muuta sanottavaa kuin että kuvitelkaa sen näyttävän hieman alla olevaa herkullisemmalta ja tehkää sitä. Ette pety.


Persikka-pekaanipähkinäpaistos
(neljälle, ohje mukailtu Jamie's America -kirjan peach cobbler -reseptin pohjalta)

400 g:n tölkki säilöttyjä persikoita mehussa (tuoreet on toki aina parempia)
1 limen raastettu kuori
½ tl jauhettua inkivääriä
1-1 ½ dl melko hienoksi rouhittuja pekaanipähkinöitä
1 dl vehnäjauhoja
reilu ½ dl raakaruokosokeria
½ tl merisuolaa
100 g voita sulatettuna

Lado persikanpuolikkaat uunivuokaan. Raasta päälle limen kuori, ripottele jauhettu inkivääri. Sekoita keskenään rouhitut pähkinät, jauhot, sokeri ja suola. Lisää sulatettu voi, sekoita taikinamaiseksi seokseksi. Lusikoi seos persikoiden päälle ohuehkoksi kerrokseksi. Anna paistoksen kypsyä 200-asteisessa uunissa niin kauan, että se ruskistuu pinnalta. Tarjoile paistos heti hyvän vaniljajäätelön kanssa.

11 kommenttia:

  1. Oih<3 En yhtään epäile etteikö olisi älyttömän hyvää :p

    VastaaPoista
  2. Jee! Erityisesti raastettu lime ja pekaanipähkinät tekee tästä tosi herkkua!

    VastaaPoista
  3. Mäkin taidan kokeilla onnistusko tää nektariineista, kun niitä uhkaa jäädä syömättä tohon pöydälle. Täytyyköhän mun vähentää täällä blogissa käymistä kun aina löytyy jotain uutta kokeiltavaa.

    VastaaPoista
  4. hanna: hyvä!

    Agatha: oon tehnyt vähän vastaavaa nektariineista, sopii tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Ou mai, todellakin taivaalliselta vaikuttaa. Varmaan toimii mantelijauhoillakin. Joo, tätä.

    VastaaPoista
  6. Jytis: Toimii varmana. Joko teit?

    VastaaPoista
  7. Openupyourheart-Anna20. maaliskuuta 2011 klo 21.46

    Tein tätä tänään, oli tosi hyvää! Teen jälkiruokia tosi harvoin, mutta tää vaikutti houkuttelevalta ja ennen kaikkea helpolta. Sitä se olikin, kun ei ees tarvinnut pilkkoa mitään!

    VastaaPoista
  8. Anna: Kiva että kokeilit ja tykkäsit! Tää on kyllä tosi helppo, mun tyyliin :D

    VastaaPoista
  9. Janna, no en kun pirullinen hammasoperaation jälkeinen särky on vienyt mun elämänhalun ja pureskelukyvyn. Olen lähinnä vetänyt tuota sidekickiä eli jätskiä. Mutta olen itseasiassa suunnitellut että heti kun elämä ja ruoka taas maistuu niin juhlin sitä tällä, raportoin sitten!

    VastaaPoista
  10. Aah, aina tarvitaan syitä syödä jätskiä! :)

    VastaaPoista