maanantai 11. heinäkuuta 2011

Saari ja piiras

Toisinaan paras piirakka on sellainen, jonka syödäkseen on on ajettava noin 70 kilometrin matka saaristoon, hiljaisimman saaren kärrypolkuja pitkin kaukaisimmalle rannalle, kallioisen niemen nokkaan.

Kuvan söpöliini oli valitettavasti vain lainassa eikä päässyt osallistumaan kuin piirakan leipomiseen.


Saaristopiiras

pohja:
150 g voita
3 dl jauhoja
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

puolikas punainen paprika
pätkä kesäkurpitsaa
kourallisen verran oliiveja
pieni punasipuli
n. 150 g fetaa
reilu desi juustoraastetta
tuoretta basilikaa

3 munaa
n. 1-1 ½ dl kermaa
2 tl dijon-sinappia
merisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
ripaus sokeria
chilijauhetta

Tee pohja nyppimällä voi jauhoihin ja suolaan, lorauta loppuvaiheessa joukkoon kylmä vesi. Pyörittele palloksi ja pane hetkeksi jääkaappiin. Painele taikina vuokaan ja esipaista sitä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paloittele sillä välin täytteen ainekset. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä.

Riko munat, lisää sekaan kerma ja sinappi. Mausta ja sekoita hyvin. Lado täytteet piiraspohjan päälle kesäkurpitsoja lukuunottamatta. Ripottele päälle suurin osa juustoraasteesta. Kaada päälle muna-kermaseos. Lado kesäkurpitsaviipaleet täytteiden päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa niin kauan, että täyte on jähmettynyt ja piiras saanut pintaansa väriä. Siihen kuluu noin 20 minuuttia.

Nauti jäähtynyt piiras kesällä saaren rannassa.

2 kommenttia:

  1. Älyttömän ihana resepti - kuvasta puhumattakaan!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, kiitos! :) Suloinen koira on parasta kuvausrekvisiittaa.

    VastaaPoista