torstai 8. joulukuuta 2011

Mitä keksejä!

Oho, viimeksi kun päivitin, tuntui vielä syksyltä. Nyt tuntuu kyllä ihan selkeästi talvelta.

Talven kunniaksi kannattaa leipoa. Jos leipoo keksejä eikä maassa ole lunta, kannattaa keksien päälle ripotella tomusokeria. Se näyttää lumelta.

Jos ei ole mitään parempaa sanottavaa kuin tomusokerin vertaaminen lumeen, on parempi olla hiljaa ja antaa reseptin puhua omaa runollista kieltään.


Sitkeät sitruunakeksit
(24-36 kpl)

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunan mehua
(1/2 tl vaniljauutetta)

Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksejen ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina

Resepti on napattu leipurimestari Lunnilta. Kiitos!

Ps. Tein puolikkaalla ohjeella, virhe.

10 kommenttia:

  1. Jos on runollinen resepti, niin on kyllä kuvakin. Kerrassaan kaunista.

    VastaaPoista
  2. Ihanan hauska ja ytimekäs teksti, hih ü

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentaattoreille! :) Anskusiilille kiitos reseptistä, taas. :)

    VastaaPoista
  4. Hei,
    paljonko sitä vaniljauutetta laitetaan?

    Terkut baijerista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa baijerilainen, oon ihan unohtanut vastata tähän. Ei varmaan enää lohduta: 1/2 teelusikallista. Mutta ilmankin pärjää.

      Poista
  5. ... sitä vaniljan määrää minäkin? Näyttivät niin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, multa on mennyt nämä pari kommenttia aivan ohi! Vaniljauute uupuu tosiaan tuosta ainesosalistasta - sitä tarvitaan 1/2 tl.

      Poista
  6. Vaniljauutetta mäkin jäin funtsiin, ei ole tuossa ainelistassa? Mitä jos lähikaupasta ei löydy vaniljauutetta, voiko korvata jollainnii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta havahduin, että tätä on kysytty aiemminkin. Eli siis: 1/2 tl vaniljauutetta, voi korvata 1 tl vaniljasokeria. Ja ihan kokonaan ilmankin pärjää, sitruuna on tässä se juttu! :)

      Poista