Vaikka lumesta pidänkin, en pidä sen tavasta tulla ja tuhota maan päällä kasvavien salaattiainesteni olemassaolo. Ehkä vielä joskus asun sellaisella puolen palloa, jossa tomaatit ovat kypsiä ympäri vuoden. Ja itken marjojen perään. Vaikka marjaksihan tomaattikin lasketaan, näemmä.
Vielä saa sentään ihan tuuheita puskia tammenlehtisalaattia. Joista voi tehdä vaikka tällaista herkkua.
Banaani-halloumisalaatti
(kahdelle)
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 banaani
pari tomaattia
halloumia
cashewpähkinöitä
neitsytkookosöljyä
ripaus merisuolaa
mustapippuria
avokadoöljyä
Lohko tomaatit ja revi salaatti, asettele lautasille odottelemaan. Viipaloi halloumi ja banaani. Kuumenna paistinpannussa aimo loraus kookosöljyä. Paista halloumia, banaania ja pähkinöitä öljyssä niin, että ne saavat pintaansa vähän väriä. Siirrä setti salaattipohjan sekaan. Kaada päälle öljyä ja mausta. Nauti hetsillään.
Oho, banaania salaatissa! Tätä en olekaan aikaisemmin nähnyt. Jännää!
VastaaPoistaMäkin vähän vahingossa tulin kokeilleeksi, hyvää! Erityisesti kookosöljyssä paistettuna. Sopii hyvin halloumin kaveriks.
VastaaPoistaSuolaisen ja makean yhdistelmä vaan toimii. Pähkinät komppaa varmasti myös hyvin. :)
VastaaPoistaVaikken olekaan mikään banaanifani niin rähän saattaisin jopa innostua.
Tusla: Niin toimii, aina! Mäkään en oo mikään banskun suurkuluttaja mutta halloumin kanssa se oli kyllä tosi jees.
VastaaPoista