torstai 17. marraskuuta 2011

Paljaan maan salaatti

Kuten todettu, uhkaa ilkeä talvi salaatinsyöjää. Tomaattien tila käy niin surkeaksi, että ainoat edes vähääkään makeat suuhunpantavat ovat kaukaisen maan pieniä palleroita, kirsikka- tai miniluumutomaatteja. Salaatit surkastuvat laihoiksi pusikoiksi ja sipuli on niin väkevää, että sen äärellä saa kirjamellisesti itkeä silmät päästään.

Vaikka lumesta pidänkin, en pidä sen tavasta tulla ja tuhota maan päällä kasvavien salaattiainesteni olemassaolo. Ehkä vielä joskus asun sellaisella puolen palloa, jossa tomaatit ovat kypsiä ympäri vuoden. Ja itken marjojen perään. Vaikka marjaksihan tomaattikin lasketaan, näemmä.

Vielä saa sentään ihan tuuheita puskia tammenlehtisalaattia. Joista voi tehdä vaikka tällaista herkkua.


Banaani-halloumisalaatti
(kahdelle)

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 banaani
pari tomaattia
halloumia
cashewpähkinöitä
neitsytkookosöljyä
ripaus merisuolaa
mustapippuria
avokadoöljyä

Lohko tomaatit ja revi salaatti, asettele lautasille odottelemaan. Viipaloi halloumi ja banaani. Kuumenna paistinpannussa aimo loraus kookosöljyä. Paista halloumia, banaania ja pähkinöitä öljyssä niin, että ne saavat pintaansa vähän väriä. Siirrä setti salaattipohjan sekaan. Kaada päälle öljyä ja mausta. Nauti hetsillään.

4 kommenttia:

  1. Oho, banaania salaatissa! Tätä en olekaan aikaisemmin nähnyt. Jännää!

    VastaaPoista
  2. Mäkin vähän vahingossa tulin kokeilleeksi, hyvää! Erityisesti kookosöljyssä paistettuna. Sopii hyvin halloumin kaveriks.

    VastaaPoista
  3. Suolaisen ja makean yhdistelmä vaan toimii. Pähkinät komppaa varmasti myös hyvin. :)
    Vaikken olekaan mikään banaanifani niin rähän saattaisin jopa innostua.

    VastaaPoista
  4. Tusla: Niin toimii, aina! Mäkään en oo mikään banskun suurkuluttaja mutta halloumin kanssa se oli kyllä tosi jees.

    VastaaPoista