maanantai 9. tammikuuta 2012

Papuja, pekonia, valkosipulia

Valkeaa vuotta 2012! Onni on valkoinen maa, pikkupakkanen, arkivapaat ja ikuiselta tuntuneen syksyn jälkeen löytynyt blogausmotivaatio.

Vuosi vaihtui varsin kulinaristissa tunnelmissa. Vuoden viimeisenä ateriana nautin raisiolaisen Victoryn (sisustuksellisesti kebabravintoloiden ehdotonta aatelia) muhkean kokoisen rullakebabin. Itse vuoden vaihtumista juhlistin ostamalla kolme pussia sipsejä.

Paluu arkeen ja patojen äärelle on ollut vähän kankea. Onneksi kovalevy on pullollaan vanhempaa materiaalia, aloitetaan niistä.

Tämä sapuska oli varsinainen hittituote keittiössämme alkusyksyllä. Sain kaverilta tuoreita tarhapapuja, joista halusin tehdä kaverin juuresmuusille. En valitettavasti enää muista, mistä päin netin syövereitä idean sain. Lopputulos oli joka tapauksessa niin herkullinen, että olisin ehkä voinut uida seassa.

Valkosipulisten pekonipapujen kera syötiin palsternakkapyrettä. Muistaakseni. Ainakin sellaiselta tuo keltainen muusi kuvassa näyttää. Mitään kausiruokaahan tämä ei "varsinaisesti" ole, (juuri tämän takia reseptit kannattaisi blogata esimerkiksi heti eikä puolen vuoden päästä, nimimerkillä "juustokakku tuoreilla kirsikoilla odottelee kesää") mutta mikäli löydät jostain kaukaa tuotuja tuoreita papuja, käytä niitä. Pakastepavutkin käyvät kyllä.


Valkosipuli-pekonipavut
(kahdelle)

kourallinen tarhapapuja (tai muita pitkulaisia papuja, en tiedä onko niitä monenlaisia)
n. 100 g luomusavukylkeä
n. 100 g pekonia
3 kynttä luomuvalkosipulia
mustapippuria

Keitä pavut kattilassa nopeasti. Kuumenna paistinpannu, lisää savukylki. Paista hetki, lisää hienonnettu valkosipuli. Anna valkosipulin paahtua reilusti, lisää pekoni. Kun pekoni alkaa olla rapsakkaa, kippaa pannulle pavut. Pyörittele hetki pannulla, pippuroi, nauti.

7 kommenttia:

  1. Vähästä saa kyllä hyvää, kun on kunnon raaka-aineet.

    Tämä on taloutemme toisen puoliskon suosikkeja versiona, jossa valkosipulin sijaan on ollut sipulia eli taidankin yllättää tällä versiolla -mutta olet oikeassa varmaan parhaimmillaan sesonkin ollessa päällä.

    VastaaPoista
  2. Sesonkia odotellessa :) Tänä keväänä laitan siemenet multiin heti toukokuussa, pääsette jo juhannuspöydässä nauttimaan satoa.

    VastaaPoista
  3. Herkkua!
    Itse kruunaan koko komeuden vielä vuolemalla päälle reilusti parmesaanilastuja :)

    Terkut baijerista :)

    VastaaPoista
  4. suolaajahunajaa: Älä muuta sano. Sipulia pitää ehdottomasti kokeilla!

    Heidi B: Jee, en malta odottaa! Se rucola vasta ihanaa olikin.

    Tyyne: Sitä juur! :)

    Anonyymi: Ei varmastikaan olisi ollenkaan pahitteeksi tuo parmesani :) Terkut Baijeriin!

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea! Taatusti maistuva lisuke!

    VastaaPoista