keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kurkistus kaaoksen keskeltä

Nyt on kuulkaas likat ja pojat sellaiset hetket käsillä, että vaikka ruokablogin päivittäminen käväisää mielessä harva se päivä, sille ei yksinkertaisesti liikene sekuntiakaan aikaa. Yritän nimittäin vihdoin ja viimein rysäyttää valmiiksi maisterintutkinnon edestä opintoja tässä näin edessäni siintävien kevätviikkojen aikana. Samaa olen tehnyt viimeiset pari kuukautta. Edessä on vielä kuutisen viikkoa ja suurin piirtein 40 opintopistettä. Takana kuukausitolkulla hitaasti edennyttä ja tuskaista vääntöä, jonka lomassa olen käynyt töissä lepäämässä.

Olen toki syönytkin, mutten lähinnä sitä samaa mitä ennenkin, en kovastikaan mitään uutta blogaamisen arvoista. Puhumattakaan, että olisin ehtiny syömisistäni tänne raportoimaan. Ruokahommia on hieman varkain tullut pitäneeksi kuukauden tauon, muttei missään nimessä ole jäämässä eläkkeelle. Kunhan vihonviimeinenkin kouluhomma on suoritettu, aion suorastaan heittäytyä maailman aktiivisimmaksi ruokablogaajaksi.

Huomaan muuten, että oli erityisen järkevää perustaa tähän väliin uusi blogi. Raportit turkulaisuudesta ovat jääneet vähän vähiin, mutta tämänkin asian pakettiin pannut opinnot tulevat korjaamaan.

Lepytelläkseni lukijoita, joita siellä jossain toivottavasti vielä jokunen keikkuu, kaivoin arkistoista yhden pikkuisen reseptinkin. Kyseessä olevia pinaattilettuja paistelin muistaakseni niin kauan sitten, etten muista. Sen kuitenkin muistan, että ne maistuivat tosi herkullisilta. Pinaatti on muutenkin ihan ässä juttu. Ässä juttu -sanaparin käyttäminen sen sijaan on aika nolo juttu. En käytä enää koskaan.

Mutta juu, I'll be back!

Ohje on jotain tämän sorttista, yhdistelmä sieltä sun täältä.



Pinaattiletut
(pino)

5 dl punaista luomumaitoa (vihdoin!)
n. 2 ½ dl jauhoja
3 munaa
200 g tuoretta, ryöpättyä pinaattia tai saman verran pannulla pehmitettyä pakastepinaattia
1 rkl voisulaa
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Vatkaa munia hetki niin, että niihin tulee hitunen kuohkeutta. Lisää sekaan puolet maidosta. Kippaa mukaan jauhot ja sekoita vimmatusti niin kauan, että kaikki paakut katoavat. Lisää sitten loput maidosta ja mausteet ja voisula. Tuore pinaatti kannattaa ryöpätä nopeasti kiehuvassa vedessä ja hienontaa vasta sitten.

Pakastepinaatin voit paistaa pannulla voissa pehmeäksi. Lisää lopuksi sekaan pinaatti, sekoita. Anna taikinan turvota vaikka puoli tuntia. Paista taikinasta ohuita lettuja rapein reunoin valurautapannulla reilussa voissa. Nauti kera puolukan ja kunnollisen, rasvaisen ja mössöisen raejuuston kera. Päälle sopii erinomaisesti myös savulohi.

11 kommenttia:

  1. OM NOM NOM! Tsemppiä aherrukseen :)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä loppurutistukseen, onneksi näin keväällä sitä energiaa tuntuu riittävän vähän enemmän. Ja ainakin mä käyn aina välillä täällä kurkkimassa onko tullut uutta ja selailen vanhoja reseptejä :)

    Ja kun tonne sun toisen blogin puolelle ei voi kommentoida tällai "anonyymisti" niin mainitsen tässä, että odotan mielenkiinnolla postaustasi turkulaisen asiakaspalvelijan arjesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kevät kyllä antaa ihmeesti virtaa, eivät ne nämä hommat nimittäin talvella edenneet rahtusen vertaa, vaikka oisivat ihan hyvin voineet.

      Turkulaisen asiakaspalvelijan arjesta lupaan tarinoida viimeistään kesällä. En edes tienny että Kylillä-blogiin ei pysty kommentoimaan anonyymisti, pitääpä tsekata asetukset.

      Poista
  3. Tsemppiä kovasti viimeisiin taistoihin! Niin se vaan välillä on, että reaalimaailman kiireet vievät. Normaalia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saapa nähdä, miten kauan maltan pysyä poissa täältä. Uusi merkintä nimittäin juuri työn alla :D

      Poista
  4. Voimia ja tervetuloa takaisin sitten kun sen aika on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saatanpa pistäytyä täällä vielä tänään!

      Poista
  5. Me ollaan töissä herätetty henkiin sanapari "nappi juttu". Aion kylvää tuota ässä juttua siellä pikimmiten :) Tsemp!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, älä tee sitä! Nappi juttu! Ässää! Kiitos!

      Poista