torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannuksen eväät

Juhannus on juhlista paras, mutta vain sillä edellytyksellä, että on mökki jonne mennä. Toistaiseksi sellaista ei ole vielä kukaan minulle lahjoittanut, mutta onneksi melkeinpä joka toisena juhannuksena olen saanut viettää keskikesän pyhät jonkun onnekkaan ystäväni mökillä. Viime vuonna rillailimme menemään jossain Kuusankosken (hävettää, jos nyt muistin väärin) huudeilla mökillä Pitkän ja siippansa kutsumina, söimme ihan liikaa, saunoimme, uimme ja vietimme saletisti ainoan sateettoman (mutta silti aika kylmän) juhannuksen koko Suomessa. Paras juhannus miesmuistiin!

Tänä juhannuksena parempi puoliskoni suuntaa pohjoisemmas, joten olen hankkinut itselleni parasta mahdollista seuraa pikkusiskosta. Suunnitelmissa on pakata auto ja huristella saaristoon kokkoja metsästämään. Pakkaamme mukaan eväät, viltin, kameran ja pikkuisen juhannuskoiran Filon. Itse aatosta tullee siis mökitön, ellemme sitten intoudu kuokkimaan, mutta herkulliset eväät hyvittänevät mökinpuutosta.

Eväskoriin pakataan grillattavaksi halloumia ja Mestaripalvin ryynimakkaraa, kyytipojaksi parmankinkku-melonisalaattia ja jälkkäriksi lime-valkosuklaafudgeja sekä minipavlovia tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla. Lisäksi paketoimme mukaan tämän hetken suurinta herkkuani, coleslawta. Voisin syödä sitä aamusta iltaan, varsinkin kotimaisesta varhaiskaalista tehtynä.

Alla luotto-ohjeeni, jonka olen muokannut Pastanjauhannassa taannoin julkaissusta reseptistä. Myös Herkun ja Koukun Jytis sekä Eki ovat ihastuneita samaiseen salaattiin, tsekatkaa myös heidän reseptinsä!

Iloista juhannusta, tehkää tätä!





Coleslaw

1 pieni varhaiskaali
uutta sipulia
n. 300 g ranskankermaa
pari-kolme pursotusta majoneesia (maun mukaan)
1 tl dijon-sinappia
loraus valkoviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria
cayennepippuria
raakaruokosokeria

Raasta tai hienonna kaali. Silppua sipuli varsineen päivineen. Sekoita ranskankermaan majoneesi, sinappi ja muut mausteet. Maistele ja lisää mausteita makusi mukaan. Kippaa kastike salaatin sekaan, sekoita hyvin. Nauti kera minkä vain.

10 kommenttia:

  1. Kyllä noilla eväillä juhannus tulee! Ja pikkusisko on aina rakasta seuraa!

    VastaaPoista
  2. Hyvää ja herkullista, vaikkakin mökitöntä, juhannusta! Me ollaan lähdössä mökille kyllä, mutta suuntana on Lappi, joten veikkaan teidän pääsevän nauttimaan huomattavista mukavemmista juhannuskeleistä kuin me (yön sääennuste Saariselälle noin +3 astetta!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Virpi, oon näemmä ihan unohtanut vastata. Mitenkä se Saariselän juhannus sujui, oliko hirmu kylmä?

      Poista
  3. Kaalisalaatti on niin tän kesän gazpacho :D

    Tai musta sitä teki viime vuonna kaikki. Tai ainakin mä. No mut tänä kesänä kaalisalaatteja kaikilla mahdollisilla variatioilla, ah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin taitaa olla! :D Mä en itseasiassa oo tehnyt ikinä gaspachoa. Mua vähän pelottaa sen kylmyys. Oon kylläkin syönyt hyvää sellaista!

      Poista
  4. Hih, satuin just lukemaan tämän ennenkuin olin lähdössä tekemään juhannusostoksia ja pakkohan tätä oli tehdä. Ihan paras makkaran kaveri. Vähän hehkutin sua blogissani, kun olet viime aikoina antanut niin paljon kokkausinspiraatiota ja ideoita :) Kiitos siis siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan paras kaveri kyllä! Pitääkin tehdä taas tänään noista jääkaapissa notkuvista kaaleista. :)

      Kävin kurkkimassa sun ihanaa blogia, kiitos hehkutuksesta! :) Hirmu kiva kuulla, että oot saanut ideoita täältä. Pitääpä nyt vähän ryhdistäytyä ja päivittää useammin, mulla on vaikka mitä kaikkea odottamassa!

      Poista
  5. Ei ollut huono juhannus sekään kun Janna veteli Billie Jeania olohuoneen parkettia pitkin

    VastaaPoista