keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kesämisu

Kesä on viilettänyt menemään sellaista vauhtia, etten ole juurikaan raaskinut koneella notkua. Keskiviikon kunniaksi päätin kuitenkin avata läppärin kannen ja klikata bloggerin auki vähäisestä blogaamisesta aiheutunutta huonoa omatuntoa lievittääkseni. Ruokaa on laitettu, syötä ja kuvattu, raportoiminen sen sijaan on unohtunut.

En kumminkaan ryhdy pyytelemään anteeksi blogihiljaisuutta, sillä valmistumisen (Valmistuin! Maisteriksi! Ei tunnu yhtään miltään!) myötä olen päättänyt toimia aktiivisesti sen eteen, etten enää ikinä potisi huonoa omatuntoa turhan tähden, vaan olisin sen sijaan hieman armollisempi itselleni. Seitsemän vuoden opiskelujen aikana opin nimittäin epähuomiossa potemaan huonoa omatuntoa ihan kaikesta mahdollisesti tekemättömästä ja tehdystäkin. Koulun päätyttyä rentous ja huolettomuus on vihdoin alkanut hiipiä jäseniin, ja sillä tiellä ajattelin pysyä.

Vaikka raparperiaika on jo auttamattomasti ohi, juoksentelin viikko sitten ympäri Stockmannin Herkkua raparperia käsiini etsien. Ja löytyihän sitä, onneksi. Raparperia tarvittiin kesän parhaaseen jälkiruokaan, raparperitiramisuun. Fanni ja Kaneli -blogin tarjoama loistoresepti on sitä sorttia, jota ei kannata jättää selaimen kirjanmerkkipalkkiin pölyttymään. Kyseiseen jälkkäriin sopivat oikein hyvin myös pakastetut raparperit.

Tehkää raparperitiramisua, tai saatte katua!


Raparperitiramisu

2 dl (intiaani)sokeria
½ dl vettä
400 g raparperia
4 kananmunaa
1 /½ dl mansikkamehua (käytin mustaherukkamehua)
250 g mascarponea
200 g tiramisukeksejä (Savoiardi)

Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita 1 dl sokeria ja vesi kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä ja kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää joukkoon raparperit ja keitä 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta kattila lämmöltä. Siivilöi raparperit, ja kaada liemi jäähtymään kulhoon. Sekoita siirapin joukkoon mansikkamehu.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin. Lisää keltuaisiin 1 dl sokeria ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kananmunan valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon.

Lusikoi kerros vaahtoa ison kulhon pohjalle. Kasta keksit kevyesti siirapissa, ja lado vaahdon päälle keksikerros. Lusikoi raparperikerros seuraavaksi keksien päälle, ja peitä reilulla kerroksella mascarponevaahtoa. Tee muutama kerros niin että mascarponekerros jää päälimmäiseksi. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Brandyn kera. 

2 kommenttia:

  1. No ehdottomasti teen! Näyttää mainiolta. Ja onnea maisterille :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä, tee, tää oli loistavaa! Ja kiitos! :)

    VastaaPoista