perjantai 21. syyskuuta 2012

Munakoiso-halloumitornit

Mitä vähemmän ainesosia, sitä parempaa ruokaa.

Useimmiten totta, ihan erityisen totta tämän reseptin kohdalla. Munakoiso-halloumitornit ovat oivallista pikkupurtavaa ja ihana lisuke isommallekin aterialle. Me söimme näitä kesällä kerran kera salaattivadillisen.

Kookosöljy antaa torneille ihan erityisen hyvän maun. Lotratkaa reilusti siis! 


































Munakoiso-halloumitornit

1 munakoiso
1 paketti halloumia
kookosöljyä (voit käyttää myös oliiviöljyä)
1 valkosipulinkynsi
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso, latele viipaleet pellille ja pane uuniin kypsymään noin 15-20 minuutiksi. Munakoisojen ei tarvitse ruskistua, riittää, kun ne pehmenevät kypsiksi.

Viipaloi halloumi. Ripota munakoisojen päälle ihan pieni hiven suolaa ja reilusti mustapippuria. Kuumenna paistinpannulla runsaasti kookosöljyä. Hienonna valkosipulinkynsi ja pane öljyyn paistumaan. Aseta sitten halloumiviipaleet öljyyn paistumaan. Aseta viipaleiden päälle munakoisoviipaleet. Käännä halloumi-munakoisopino ympäri, kun halloumi on saanut hieman väriä. Anna paistua vielä hetki. 

Nosta halloumi-munakoisokaksikot päällekkäin torneiksi. Asettele väliin tuoretta basilikaa. Lorauta päälle oliiviöljyä. Tarjoa. 




4 kommenttia:

  1. Oujee, tää vois toimia, kiitos vinkistä! Munakoiso varmaan imailee vähän tuota halloumin suolaa, mikä on hyvä. Ja tykkään henkkoht koisosta enemmän kuin vaikka bataatista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, munis tosiaan imee itseensä kaiken mahdollisen, mikä on välillä pannulla paistaessa vähän raskasta. Siksi oon ottanut tavaksi kypsentää koisoviipaleet uunissa. Mäkin tykkään muniksesta enempi kun bataatista! Joka sekin on kyllä tosi hyvää. Mutta munakoiso on mun mielestä paljon monipuolisempi.

      Poista
  2. Oooo! Herkuteltiin eilen torneilla ja olivat kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan älyttömän hyviä! Suurkiitos ohjeesta, näitä tehdään jatkossakin usein! :) (Ja seuraavaks kookosöljyllä, joka nyt oli harmillisesti päässyt loppumaan.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mahtavaa että kokeilit! :) Kookosöljy antaa näille vielä sen ylimääräisen terän.

      Poista