keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Syntymäpäivän paholaismuffinit

Syyskuu on taloudessamme synttärijuhlain aikaa. Ensimmäiset vietettiin alkukuusta, jolloin oli minun vuoroni toimittaa aamiainen sänkyyn. Munakokkelin, pekonin ja lohi-tuorejuustorullien lisäksi piti tarjottimelle saada jotain makeaa.

Leivon nykyään harvemmin kuin ennen, mistä johtuen takataskusta ei aina tilanteen vaatiessa löydy varsinkaan makeiden herkkujen ideioita saati reseptejä. Tällä kertaa apu löytyi Lunni leipoo -blogista, joka on kutakuinkin yksi luotettavimmista ja herkullisimmista leivontablogeista. Lunnin kattavasta valikoimasta poimin aamiaistarjottimelle lupaavan oloiset, periamerikkalaisen ylisuklaiset Devil's food -muffinit.

Synttärisankari upotti kiitollisena kitaansa kaikki kolme tarjottimelle aseteltua leivosta. Maistoin muffinia toki itsekin, ihanan överiä.




Devil's food -muffinit 
(12 kpl)

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl rypsiöljyä
2 munaa
130 g tummaa suklaata (korvasin valkosuklaalla, koska kaapissa ei tummaa ollut)

kuorrutus:
60 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt (500 g) tomusokeria (itse vähensin tätä määrää aika radikaalisti; pääasia kaiketi, että kuorrute on tarpeeksi tönkköä ja maistuu hyvältä)
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
(valkosuklaata koristeluun)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, munat, jogurtti ja öljy. Rouhi suklaa.

Lisää märät aineet kuiviin aineisiin, sekoita joukkoon suklaarouhe. Lusikoi 12-koloiseen muffinivuokaan (käytä koloissa paperisia muotteja) ja paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään, varmista että tuorejuusto ja voi ovat pehmeitä. Pursota tai sivele jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele rouhitulla suklaalla.

4 kommenttia:

  1. Kunnon paholaisen muffinsseja, syntisen hyvää :D

    VastaaPoista
  2. Ei kun näähän on terveysmuffareita kun taikinassa on öljyä, hassu.

    VastaaPoista