keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Menneet herkut, tulevat tuulet

Vuosi vierähti ohi rytisten. Blogiparka kulki jotenkuten mukana samalla kun käytin kaiken energiani ja epätoivoni gradun kirjoittamiseen ja muihin viimeisiin kouluhommiin. 

Vasta alkaneelta vuodelta toivonkin rentoutta, innovaatioita ja elämyksiä keittiön puolella. Ruoanlaitto ja leipominen saavat oikein mieluusti vallata suurimman lohkon vapaa-ajastani, jota tätä nykyä oikeasti jopa on olemassa. 

Jytiksen mainiota esimerkkiä hitusen jälkijunassa seuraten aion joka kuukausi tutustua sekä johonkin ruokakulttuuriltaan rikkaaseen maahan että ennalta vieraaseen raaka-aineeseen. Raportteja tiedossa! Vuoden ensimmäisenä ruokamaana sukellan Japaniin. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin, hypätkäämme vielä hetkeksi viime vuoteen ja sen mieleenpainuvimpiin resepteihin. 



Tammikuun jännittävin tapahtuma, presidentinvaalit inspiroi leipomaan yhtä ikuisista lempparileivonnaisistani, key lime pieta. 



Helmikuussa pureskeltiin unelmaisen ihanaa kaakkua, talvipavlovaa



Maaliskuussa hurmioiduin siemenleivästä ja siitä pykätyistä kikherneburgereista



Huhtikuu oli jälleen makea kuukausi, kun keittiössä tuli tämän tästä pyöräytettyä täydellisen nerokasta, pähkinäpohjaista suklaamoussekakkua


Toukokuun onni oli yksinkertaisen herkullinen pikaruoka, kesäkurpitsapyttipannu. Resepti meni ja korjasi voiton Pastanjauhajien arkiruokakisassa!


Kesäkuu ja munakoisolla ja vuohenjuustolla täytetyt paprikat, oi kuinka teitä kaipaankaan! 


Heinäkuun herkku oli ehdottomasti hurmaava raparperitiramisu. Lähiaikoina tiedossa raporttia mahtavasta vihreä tee -tiramisusta, sekä Berliinin reissulla että kotikeittiössä maistetusta.


Makeaa mahan täydeltä - parasta elokuussa oli marengein somistettu sitruunajäätelö.




Syyskuu oli kasvisten juhlaa, kun keittiössä pyöräytettiin sekä herkullista punajuuripiirasta että järkyttävän hyvää ratatouillea.  



Suloiset munakoisorullat tomaattikastikkeella pelastivat lokakuun. 


Marraskuun parasta antia oli ranskalainen unelmapannari, clafoutis



Joulukuussa makunystyrät hurmioituivat pohjattomasta (ja pohjattoman herkullisesta) juustopiiraasta


Herkullista vuotta 2013!

8 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Ruokaprojektit on hauskoja! Mä olen alkanut miettiä että pitäiskö sittenkin ottaa tälle vuodelle kuitenkin joku :) Mutta clafoutiksen ja kikherneburgerit otan nyt ainakin työn alle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovatki! Ajattelin, että projektien avulla sitouttaisin ja motivoisin itseäni blogaamaan hurjalla tahdilla. Clafoutis on niiiiiiin hyvää! Ja burgerit, aina.

      Poista
  2. Siis aivan varmasti kommentoin tänne jo kerran...no jos tulee tuplat, poista.

    Sanomani piti jotakin, että en uskalla ottaa tälläisiä ruokaprojektia, kun mulla jää sitten aina helposti kesken, mun on varmaan parasta vaan mennä sillä mitä sylki suuhun tuo. (no olipas sanavalinta)
    Ootetaan innolla Janna sun postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentit ne tuppaavat välillä katoamaan!

      Vaarana on että mullakin jää kesken, mutta toisaalta sitten taas ajattelin projektien motivoivan ja sitouttavan blogaamiseen tällaista haihattelijaa. Saas nähdä miten muijan käy! :)

      Poista
  3. Tuo kesäkurpitsapyttipannun kuva on ihan törkeen hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasu! Sun kuvat ne vasta upeita ovatkin.

      Poista
  4. Pitipäs lisätä taas lähes kaikki nämä viime vuoden herkut kokeiltaviin resepteihin. Täällä reissun päällä on jäänyt kokkailut hieman vähälle, niin pitää panostaa sitten keväällä sitäkin enemmän jahka pääsee kotia. Niin iloista uutta vuotta lähinnä tulin toivotteleen, lurkkailen täällä taustalla tasaiseen tahtiin, pitäs vissiin jaksaa enemmän kommentoida kun aina on niin huippua luettavaa. Piä tää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, iloista uutta vuotta sullekin! :) Kiva kuulla että oot viihtynyt blogissani. :)

      En kestä, tyyppi asuu Berliinissä! Multa on tulossa lähiaikoina postaus joulureissustamme kyseiseen kaupunkiin, voit sitten käydä kommentoimassa että tuliko nähtyä just oikeat vai ihan väärät mestat. Ihana kaupunki joka tapauksessa!

      Poista