Apua, tein vahingossa niin hyvää ruokaa että taju lähtee! Tapojeni vastaisesti on pakko blogata resepti saman tien.
Kaappeja penkoessani löysin hyllyn nurkasta avaamattoma paketillisen luomuquinoaa. Käyttämättä jäänyt pussukka tuli tarpeeseen, sillä olin juuri fantasioinut erilaisista quinoapohjaisista salaateista. Sen enempää miettimättä ryhdyin kokoamaan kulhoon aineksia jääkaapin köyhähköistä antimista. Ja millaista herkkua niistä syntyikään!
Avokadon kermaisuus, kesäkurpitsan rapsakkuus ja tomaatin raikkaus yhdistettynä suolaiseen fetaan ja hunajaisen makeaan sipuliin tahtoo viedä kielen mennessään. Ripaus chiliä ja appelsiinista ja hunajasta sekoitettu kastike antavat salaatille viimeisen silauksen.
Ei laisinkaan huono startti uudelle ruokavuodelle.
Hunajainen feta-avokadosalaatti quinoalla
1,5 dl luomuquinoaa
2,25 dl vettä
ripaus suolaa
pikkuruinen kesäkurpitsa
rasia kirsikkatomaatteja
n. 80 g fetaa
2 pientä avokadoa
puolikas ruukku salaattia
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
chiliä
kastike:
n. 1/2 dl oliiviöljyä
tujaus hunajaa
n. ruokalusikallinen appelsiinimehua
mustapippuria
suolaa
Pane vesi kiehumaan. Valmista kinoa huuhtelemalla se huolellisesti siivilässä. Jätä siivilään valumaan siksi aikaa kunnes vesi on kuumentunut kiehuvaksi. Lisää veteen suola, ravista quinoasta viimeiset vedet pois ja pane kiehumaan noin 15 minuutiksi kansi raollaan. Anna jäähtyä kattilassa.
Paloittele tomaatit, avokadot, feta ja kesäkurpitsa pieniksi. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Ripota päälle mustapippuria, hiven suolaa ja loraus hunajaa, sekoittele pannulla hetken verran. Pane sipulit ja pilkotut muut ainekset salaattikulhoon, lisää sekaan quinoa ja mausteet.
Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lorota kastike salaatin joukkoon. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja oliiviöljyä, jälkimmäistä saa olla reilusti. Nauti.
Vinkki: jos kaapistasi löytyy jotain tuoretta yrttiä, kuten persiljaa, kannattaa ripottaa sekin mukaan.
torstai 3. tammikuuta 2013
Uuden vuoden quinoasalaatti
Tunnisteet:
avokado,
feta,
juusto,
kasvikset,
kasvisruoka,
kesäkurpitsa,
quinoa,
salaatti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aah, teen kyl tätä heti illalla, melkein kaikki ainekset löytyy minunkin jääkaapistani!
VastaaPoistaJes, anna sitten palautetta! Mulla menossa jo neljäs lautasellinen.
PoistaHYVÄÄ. Parempaa kuin ainesosalista antoi odottaa, en ajatellu että feta sopii kaikkien muiden kanssa. Kvinoasta tuli kyllä heti uus suosikki. Oon jotenkin ajatellut että se on liian hankalaa valmistaa (wtf) tai ankean (tattarin) makuista. Mut se onki ihanan täyteläistä ja paljon parempaa kuin esim. riisi. Mitenhän mahtaa olla hiilarien laita? Mitä sun vatsa sanoi?
PoistaFeta sopii kaiken kanssa. Kiva et tykkäsit! Sä käytät tollai smuutisti suomalaista termiä, ehkä mäki alan käyttää kvinoaa. Eiks ookin paljon parempaa kuin joku mälsä riisi? Hiilareitakin on vähemmän, muistaakseni n. 50 %. Sopi siis ihan hyvin ainakin mun mahalle.
PoistaHyvältä näyttää! Voisi muutenkin olla helppo ruoka tutustua quinoaan :)
VastaaPoistaKiitti! :) Tämä vois tosiaan kyllä olla hyvä ensiaskel kvinoan pariin!
PoistaTosi hyvän näköinen salaatti! Alkoipa tehdä mieli fetaa! Voisikin viikonlopuksi tehdä jotain salaattia siitä - mutta siihen on saatava myös minttua (ihmeellinen kesken talven iskenyt mintunhimo...)!
VastaaPoistaKiitti! :) Minttu sopis muuten erinomaisesti myös tähän salaattiin, luulen.
PoistaMä menin ja esitin blogissani sulle haasteen: http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/2013/01/haaste.html :)
VastaaPoistaKiitos! :) Mielenkiintoinen haaste, hauskaa luettavaa!
PoistaVesi tulin samantien kielelle!! Menee kokeiluun :) Sulla on muuten aivan mahtava blogi!!
VastaaPoistaJee, kerro sitten tykkäsitkö! Kiitos kauniista sanoista. :)
PoistaTästä tuli tosi hyvää! Vaihdoin jääkaapin rajatun tarjonnan takia kesäkurpitsan kurkkuun ja salaatin pinaattiin, ja päätin ensi maistelulla että teen seuraavalla kerralla tupla-annoksen. Tämä meni heittämällä lounaslistan kärkeen, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla! Tämä salaatti on kyllä helposti muokkailtava jääkaapin annin mukaan. Tupla-annos olis ollut paikallaan mullakin, hupenevaista sorttia! :)
PoistaAah, tota ku sais! Tai edes jotain tuon kaltaista. Ihanan raikkaan näköistä ja appelsiinimehu kastikkeessa kuullostaa täydelliseltä.
VastaaPoistaAppelsiinimehu teki kastikkeesta ihana raikkaan! :) Kokeile ihmeessä.
PoistaSinulle on haaste:
VastaaPoistahttp://anzkunkauha.blogspot.fi/2013/02/haastetta-pukkaa.html
Bongasin tän googlen kautta ja tein. Kerrassaan ihanaa! Korvasin appelsiinimehuk sitruunamehulla ja toimi niinkin. Kiitos reseptistä :*
VastaaPoista