Lehtikaali (kuten kaikki muukin) Turun kauppatorilla on ihan hirvittävän halpaa. Niinpä olen laahannut kyseistä viheriäistä kotiin pussikaupalla. Ehdottomasti parhaassa muodossa lehtikaali on mielestäni sipsien muodossa. Niin helppoa, nopeaa ja koukuttavaa.
Simppeleinä sipseinä, pelkillä mausteilla ryyditettynä lehtikaalin ominaismaku pääsee hienosti oikeuksiinsa. Sipsireseptejä lienee netti pullollaan, palannen siis lehtikaalisipsiasiaan vasta, kun kehitän jonkun uskomattoman uniikin mausteyhdistelmän. Mutta jos ette vielä ole kokeilleet, tehkää lehtikaalisipsukoita, ihan vaikka vain hyvällä suolalla maustettuina.
Lehtikaalista voi tehdä myös piirakkaa. Kun kaalin seuraksi ripottaa reilusti fetaa, syntyy vuoallinen herkkua. Lehtikaalipiiran kanssa tarjolle sopii passelisti keväinen mandariinisalaatti. Mutta missä kevät?
Lehtikaalipiiras
pohja:
150 g voita
3 dl jauhoja
3 rkl kylmää vettä
täyte:
nippu lehtikaalia
1 punasipuli
2 kynttä valkosipulia
paprikaa
voita
150 g fetaa
juustoraastetta
3 kananmunaa
n. 1,5 - 2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
hiven hunajaa
yrttejä (basilikaa tai timjamia vaikkapa)
Valmista pohja nyppimällä voi jauhoihin. Lisää vesi, pyörittele taikinaksi ja pane hetkeksi kylmään. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Kuullota voissa pannulla pilkotut lehtikaali, sipuli, valkosipuli ja paprika. Kippaa ainekset esipaistetun pohjan päälle. Pilko mukaan feta. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, mausteet ja suurin osa juustoraasteesta. Kaada neste täytteiden päälle. Lisää tarvittaessa loraus kermaa. Ripota päälle vielä vähän juustoraastetta. Anna paistua 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoile jäähtyneenä salaatin kera.
Mandariinisalaatti
nippu rapeaa salaattia
2 mandariinia paloiteltuna
3 tomaattia paloiteltuna
tuoretta basilikaa
auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
hiven hunajaa
Kokoa salaattiainekset kulhoon. Ripottele päälle mausteet ja öljy. Nauti kera lehtikaalipiiraan.
perjantai 5. huhtikuuta 2013
Lehtikaalipiiras ja kevään kaipuu
Tunnisteet:
feta,
hedelmä,
juusto,
kaalit,
lehtikaali,
salaatti,
suolaiset leivonnaiset,
suolaiset piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam. Tutustuin lehtikaaliin omassa keittiössä vasta viime vuonna ja rakastuin, ihana herkku! ja kaikki ruoat missä on fetaa, ovat herkullisia ;)
VastaaPoistaItse oon lehtikaaliasiassa vähän jälkijunassa, kuten kaikissa trendiherkuissa yleensäkin. Mutta ihana herkku kerrassaan, tykkään muutenkin tosi paljon kaikista kaaleista. Samoin fetasta! :)
PoistaOijoi, näyttää ihanalta! Sama juttu, löysin lehtikaalin vasta viime vuonna. Pipsan keittiössä -kirjassa oli useampikin resepti sille, sen myötä innostuin testailemaan. Ja nyt tuli mieleen että siinä on lehtikaalisalaatti jolle tulee lämmin fetakastike! Pakko testaa se ja tää ensitilassa.
PoistaPipsan kirjaa on kehuttu, pitääpä tutustua! Toi salaatti kuulostaa ihan naurettavan hyvältä!
PoistaOi oij, kuulostaa herkulta. Just eilen cittarissa katselin lehtikaalin suuntaan, mutta en poiminut koriin asti, kun en ole vielä tähänkään päivään mennessä poiminut... Mutta nyt pitää kyllä koittaa!
VastaaPoistaNappaa ens kerralla mukaan ja aloita vaikka niistä sipseistä! Tai piirasta. On hyvää. :)
Poista