maanantai 8. huhtikuuta 2013

Munapiilot ovat täällä!

Aamiainen on minulle ehdottomasti päivän tärkein ateria, jolla jaksan helposti iltapäivään saakka. Useimmiten aamupalani koostuu kananmunista joko kokkelin tai paistetun munan muodossa. Viikonloppuaamuisin on kiva keksiä jotain spesiaalimpaa aamiaspöytään, mutta erityisesti uusien kananmunareseptien suhteen olen ihan tosi saamaton.

Onneksi tuli törmättyä ja testattua Suvin mainioita munapiiloja. Loistava nimi, loistava herkku! Munapiiloihin voi kananmunan lisäksi kätkeä melkein mitä vaan. Päälle kipataan reilusti (ranskan)kermaa. En äkkiseltään keksi kyllä mitään ihanampaa viikonloppusyömistä kuin nämä kermassa haudutetut kananmunat. 

Lähdin liikkeelle pekonilla, paprikalla ja basilikalla maustetuilla munapiiloilla, tosi hyvää. Seuraavaksi täytynee kokeilla savulohimuunnelmaa. Vankka suositus munapiiloille Ruokahommilta. Viikonloppuun on enää neljä päivää!




Munapiilot/Oeufs en cocotte
(kahdelle)

2 kananmunaa
n. 2 dl kermaa tai ranskankermaa
ripaus suolaa
mustapippuria
neljännes paketti pekonia
pieni pala punaista paprikaa
tuoretta basilikaa

Ota esiin kaksi pientä uuninkestävää annoskulhoa ja yksi isompi uunivuoka, johon pikkukulhot mahtuvat. Sekoita kerman mukaan ihan pieni ripaus suolaa ja mustapippuria. Lorauta kulhojen pohjalle pikkuisen kermaa. Viipaloi pekonit ja paista niitä hetki pannulla. Lisää kerman joukkoon pekoni, paprikakuutiot  ja tuore basilika saksittuna.

Riko kananmunat kulhoihin varovasti niin, että keltuainen jää ehjäksi. Kaada päälle vielä kermaa. Aseta pikkukulhot uunivuokaan ja kaada kuumaa vettä noin puoliväliin kulhoja. Aseta varovasti 180 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 10 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Varo kypsentämästä liikaa tai ruoan pehmeys katoaa. Lusikoi lämpimänä naamariin!

7 kommenttia:

  1. Kananmunien suurkuluttajina tätä on pakko kokeilla meidänkin aamupalapöytään! Onneks munat on tossa lähikanalassa halpoja, 30 munaa eurolla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, minäkin tahdon! Minnehän sitä pitäisi muuttaa, että olisi kanala naapurina?

      Poista
    2. Kyllä maalla on mukavaa... ;D Anoppilassa on ennen muinoin ollut kanoja, joten olivat omavaraisia, mutta nyt kun niitä ei enää ole, niin lähimmästä kanalasta käyvät ostamassa kauppaan kelpaamattomia munia halvalla. Mitään muuta vikaa niissä ei ole, paitsi, että niissä on kuoren ulkopinnassa vähän likaa. (Minä hölmö oon luullu, että munat jotenkin pestään ennen kauppaan pakkaamista, kun ovat niin puhtaita :D) Anoppi kantaa niitä sitten parikymmentä kennolevyä kerralla ja jakaa kaikille lastensa perheille :)

      Poista
  2. Mun on pakko mainostaa omaa, mutta jos haluu jotain hauskaa, vähän erilaista ja tosiaan jos tykkää noista piilohommista, niin kokeile tätä: http://merrymorning.blogspot.fi/2011/05/aurinkoa-pilvien-alla.html
    Mä tein taas yks aamu, kun tuli aamiaisvieraita. Vaihdoin cheddarin grana padanoon ja sain hurjasti ihailevia huokaisuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HUHHUH, näyttää ihan mahtavilta! Tuleeko niistä ihan helpolla noin näyttäviäkin?

      Poista
  3. Hei jee, kivaa että innostuit tekemään ja että kerettiläinen munapiilo -sana jatkaa jonkun muunkin suussa:) Mä taidan seuraavaksi tehdä tuota sun pekoni-paprika-basilika yhdistelmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munapiilo on kyllä ihan paras termi näitä kuvaamaan. Ja mun täytyy ensi viikonloppuna kyllä vihdoin kokeilla tuo lohiversio. Kiitos reseptistä! :)

      Poista