sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mansikan syömisen taito ja mansikkamaito


Tämän postauksen viesti on yksinkertainen: SYÖKÄÄ MANSIKOITA!

Haluan muistuttaa teitä mansikoiden iloista siksi, että minulla itselläni on ollut tapana nauttia kyseisistä mollukoista ostamalla iso laari herkullisia luomumansikoita - ja pakastamalla ne kaikki. En myöskään ole useinkaan raaskinut ostaa makeita ja ihania kotimaisia mansikoita vaan "satsannut" roposeni vähän vetisiin mutta "ihan hyviin" espanjalaisiin, joita Turun torilta saa kilon eurolla. Vasta tänä kesänä tajusin: mitä typeryyttä!

Mansikoita kuuluu syödä ennen kaikkea tuoreena. Useana päivänä viikossa. Parasta mahdollista laatua. Mansikka-aika kestää vain hetken ja sitten sataakin ensiräntä ja saapuu kahdeksan kuukauden pimeys. Pakastetut mollukat tuovat kyllä lohtua pimeyteen, mutta eihän niitä kuitenkaan raaski syödä, koska sittenhän ne loppuisivat.

Syökää siis mansikoita. Mitä erinomaisin tapa syödä mansikoita on mansikkamaito.Mansikkamaito

loraus punaista luomumaitoa
iso kourallinen hyviä, makeita mansikoita
ripaus ruskeaa sokeria
pikkuripaus jauhettua vaniljaa

Muussaa mansikat haarukalla syvälle lautaselle. Lorauta sekaan haluamasi määrä maitoa, ei kuitenkaan sopaksi asti. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Nauti.

4 kommenttia:

 1. Olen todennut saman :) Ennen ostin monta laatikkoa kerralla ja pakastin. Nykyään ostan yhden laatikon kerralla ja sit syödään niitä monta päivää ja pakastan pari onnetonta rasiaa mitä jäljelle jää. Tälläkeinoin syödään niitä paljon mutta pakkaseen ei jää kyllä paljoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan pöljää! Toki pakastaminen on tärkeää myös, mutta onhan se nyt ihan eri pupeltaa niitä ihania, tuoreita mansikoita. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. kantsii kyl tesmata punasta maitoa, mansikkahilloa ja rice crispiessejä :)

   Poista