maanantai 18. marraskuuta 2013

Haudutettua kaalia, olkaa hyvä!

Suhteeni kaaliin on erittäin intohimoinen. Jos minun pitäisi valita yksi kasvis koko loppuelämäkseni, valitsisin epäröimättä kaalin. Kaali on ihan paras ensinnäkin monipuolisuutensa takia: kaalia voi syödä sellaisenaan, raakana salaateissa, marinoituna, uunissa muhitettuna, padoissa, kääryleissä ja pannulla paistettuna. Ainakin. Toisekseen kaali maistuu kaikissa olomuodoissaan tosi hyvältä. Aina.Kaali on arkeni pelastaja. Jääkaapissa pitää aina olla kaalinpää vartoomassa. Mitä enemmän kaalireseptejä takataskussa, sen parempi elämä!

Siskoni, kaltaiseni kaalihullu, vinkkasi minulle erään äärimmäisen helpon mutta suunnattoman herkullisen reseptin. Pannulla haudutettu kaali on ihanan yksinkertaista lohturuokaa, joka valmistuu reilussa vartissa.  Se sopii nautittavaksi sellaisenaan tai vaikkapa hyvän maalaisleivän kera.

Nopeutensa ja helppoutensa takia pannulla haudutettu kaali sopii mainiosti mukaan Fiskarsin 20 minuutin arkiruokahaasteeseen. Fiskars räjäytti lähipostikonttorini lähettämällä minulle hirvittävän setin erilaisia Functional Form -keittiövälineitä. Erityiseksi lempparikseni on noussut tuo kuvissakin näkyvä pienehkö terävä veitsi, jollaista en ole aiemmin omistanut. Se soveltuu mielestäni erityisen hyvin vihannesten leikkuuseen.

Veitsi heilumaan ja kaali hautumaan!

Pannulla haudutettu kaali
(kahdelle ruoaksi, neljälle lisäkkeeksi)

puolikas kaalinpää
reilusti voita
1 - 1,5 dl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria

Suikaloi kaali. Pane pannulle miedolle lämmölle nokare voita. Anna voin sulaa ja lisää kaali hautumaan. Hauduta keskilämmöllä kunnes kaali on pehminnyt täysin. Mausta. Lisää lopuksi ranskankerma, sekoittele hetki ja tarjoile. 


Fiskarsin 20 minuutin kokkaushaasteessa on meneillään äänestys parhaasta reseptistä. Äänestyksen voittanut resepti palkitaan 500 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnolla, joka sisältää Edge-veitsitelineen veitsineen sekä monipuolisen valikoiman Fiskarsin keittiötuotteita. Äänestyksessä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan noin 300 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnoilla. Lisäksi äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kolme Fiskarsin 300 euron arvoista tuotepalkintoa. Ei kun äänestämään!

Yhteistyössä Fiskars

8 kommenttia:

 1. Kato, kaalihommissa täälläkin. Minkäs teet kun on niin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsoin ihan samaa... :D Mutta kaalia ei voi ohittaa! Ihana resepti teillä!

   Poista
 2. voisko tohon vaikka lisätä lihaa tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, miksei! Tosin tämä on kyllä aika täydellistä tällaisenaan mun mielestä. Mutta jos lihaa kaipaan, niin pekoni sopii kyllä kaiken kanssa. :)

   Poista
 3. Kaalia ja sipulia raakana silppua sekaisin, ruikkaa öljyä hieman ja sitruunapippuria. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hullumman kuuloista! Kaali on kyllä parasta.

   Poista
 4. Hyvä kun muistutit: kaali on kyllä erityisen hyvää haudutettuna, helppoakin vielä. Sipuli ja mitä-haluaa sopii sen kanssa. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, niin helppoa! Sipulia voisinkin lisätä seuraavaan satsiin. Nam.

   Poista