Menun makeaksi osioksi toteutin pitkäaikaisen haaveeni kokonaisen valkohomejuustokiekon paistamisesta uunissa. Sille kavaljeeriksi keittelin pekaanipähkinäisen kinuskin, joka jo itsessään vie kielen mennessään. Castellon voinen ja kermainen valkohomejuusto sekä supermakea, pähkinäinen kinuski ovat todella lyömätön pari. Tällä jälkkärillä voisi helposti hurmata illallisvieraat tai räjäyttää potin brunssipöydässä.
White Menu
Valkohomejuusto-karpalo-pistaasikolmioleivät
(12 pienehköä napostelupalaa)
9 paahtoleipäviipaletta
majoneesia
100-150 g valkohomejuustoa (esim. Castello White)
n. 0,5 dl karpalohilloa
n. 30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kolme viipaletta ohuelti majoneesilla. Sivele päälle ohut kerros karpalohilloa. Aseta kullekin leivälle kaksi sopivan paksuista valkohomejuustoviipaletta. Murskaa pähkinät hiukan pienemmiksi. Ripottele pähkinämurua juuston päälle. Aseta täytettyjen viipaleiden päälle toiset viipaleet ja toista edellä mainitut toimenpiteet. Lisää päälxtlimmäiseksi vielä yhdet viipaleet, jolloin edessäsi pitäis olla kolme kolmikerroksista leipäpinoa. Leikkaa pinot ensin kulmasta kulmaan puoliksi, ja sen jälkeen vielä kolmiot keskeltä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Koristele yrteillä ja cocktailtikuilla. Tarjoile kuohuviinin kera.
Paistettu valkohomejuusto pekaanipähkinäkinuskilla
(4-6 hengelle jälkiruoaksi)
pekaanipähkinäkinuski:
70 g pekaanipähkinöitä
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl voita
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljaa
Pane kaikki ainekset vaniljaa ja pähkinöitä lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vispilällä sekoittaen noin viisi minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää murskatut pähkinät. Mausta vaniljalla ja suolalla.
paistettu juusto:
200 g kiekko valkohomejuustoa (esim. Castello White)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pane juusto sellaisenaan uunivuokaan tai uuninkestävällä syvälle lautaselle ja anna sen paistua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto alkaa sulaa. Ota pois uunista ja tarjoile pekaanikinuskin kera.
Yhteistyössä Castello.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kolme viipaletta ohuelti majoneesilla. Sivele päälle ohut kerros karpalohilloa. Aseta kullekin leivälle kaksi sopivan paksuista valkohomejuustoviipaletta. Murskaa pähkinät hiukan pienemmiksi. Ripottele pähkinämurua juuston päälle. Aseta täytettyjen viipaleiden päälle toiset viipaleet ja toista edellä mainitut toimenpiteet. Lisää päälxtlimmäiseksi vielä yhdet viipaleet, jolloin edessäsi pitäis olla kolme kolmikerroksista leipäpinoa. Leikkaa pinot ensin kulmasta kulmaan puoliksi, ja sen jälkeen vielä kolmiot keskeltä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Koristele yrteillä ja cocktailtikuilla. Tarjoile kuohuviinin kera.
Paistettu valkohomejuusto pekaanipähkinäkinuskilla
(4-6 hengelle jälkiruoaksi)
pekaanipähkinäkinuski:
70 g pekaanipähkinöitä
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl voita
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljaa
Pane kaikki ainekset vaniljaa ja pähkinöitä lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vispilällä sekoittaen noin viisi minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää murskatut pähkinät. Mausta vaniljalla ja suolalla.
paistettu juusto:
200 g kiekko valkohomejuustoa (esim. Castello White)
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pane juusto sellaisenaan uunivuokaan tai uuninkestävällä syvälle lautaselle ja anna sen paistua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto alkaa sulaa. Ota pois uunista ja tarjoile pekaanikinuskin kera.
Mm-mm-mmmm, aivan hullun hyvän näköistä!
VastaaPoistaEikö ookkin, ihan törkeän näköistä suorastaan!
PoistaNäyttää herkulliselle! Minäkin olen muuten haaveillut jo pitkään tuollaisesta juustosta, pitäisi ehkä joskus toteuttaakin :)
VastaaPoistaKiitos! Toteuta ihmeessä, eipä ainakaan ole vaikeaa. :)
PoistaEi tällaisia saa postata! Kun juustofanaatikko menee ja lukee tällaisen kesken työpäivän, ei loppupäivän hommista tule mitään. :P
VastaaPoistaNo kai kävit jo ostamassa juustokiekon ja pähkinät? :)
Poista