keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Valkohomejuustokesä

Kävin kerran Lontoossa. Visiitistäni jäivät mieleen kaikki ne herkulliset kolmioleivät. Yksi erityisesti mieleen jääneistä oli valkohomejuustolla, karpalohillolla ja pistaaseilla täytetty yksilö. Lontoon reissusta on jo vuosia aikaa, ja kun ryhdyin ideoimaan tätä Castellon kanssa yhteistyössä tekemääni reseptipostausta, palasi tuo herkkuleipä samoin tein mieleeni. Niinpä päätin luoda Castello White -valkohomejuustosta, pistaaseista ja karpalohillosta minikolmioleipäsiä cocktailpalahenkeen. Menestys! Söpöt ja suussasulavat alkupalat sopivat hyvin vaikka kesäjuhliin kuohuviinin kanssa tarjoiltavaksi.

Menun makeaksi osioksi toteutin pitkäaikaisen haaveeni kokonaisen valkohomejuustokiekon paistamisesta uunissa. Sille kavaljeeriksi keittelin pekaanipähkinäisen kinuskin, joka jo itsessään vie kielen mennessään. Castellon voinen ja kermainen valkohomejuusto sekä supermakea, pähkinäinen kinuski ovat todella lyömätön pari. Tällä jälkkärillä voisi helposti hurmata illallisvieraat tai räjäyttää potin brunssipöydässä.


White Menu


Valkohomejuusto-karpalo-pistaasikolmioleivät
(12 pienehköä napostelupalaa)

9 paahtoleipäviipaletta
majoneesia
100-150 g valkohomejuustoa (esim. Castello White)
n. 0,5 dl karpalohilloa
n. 30 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kolme viipaletta ohuelti majoneesilla. Sivele päälle ohut kerros karpalohilloa. Aseta kullekin leivälle kaksi sopivan paksuista valkohomejuustoviipaletta. Murskaa pähkinät hiukan pienemmiksi. Ripottele pähkinämurua juuston päälle. Aseta täytettyjen viipaleiden päälle toiset viipaleet ja toista edellä mainitut toimenpiteet. Lisää päälxtlimmäiseksi vielä yhdet viipaleet, jolloin edessäsi pitäis olla kolme kolmikerroksista leipäpinoa. Leikkaa pinot ensin kulmasta kulmaan puoliksi, ja sen jälkeen vielä kolmiot keskeltä kahtia pienemmiksi kolmioiksi. Koristele yrteillä ja cocktailtikuilla. Tarjoile kuohuviinin kera.



Paistettu valkohomejuusto pekaanipähkinäkinuskilla
(4-6 hengelle jälkiruoaksi)

pekaanipähkinäkinuski:

70 g pekaanipähkinöitä
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl voita
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljaa

Pane kaikki ainekset vaniljaa ja pähkinöitä lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla vispilällä sekoittaen noin viisi minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Lisää murskatut pähkinät. Mausta vaniljalla ja suolalla.

paistettu juusto:

200 g kiekko valkohomejuustoa (esim. Castello White)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pane juusto sellaisenaan uunivuokaan tai uuninkestävällä syvälle lautaselle ja anna sen paistua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto alkaa sulaa. Ota pois uunista ja tarjoile pekaanikinuskin kera.

Yhteistyössä Castello.

#castellokeskiviikko






6 kommenttia:

  1. Mm-mm-mmmm, aivan hullun hyvän näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin, ihan törkeän näköistä suorastaan!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselle! Minäkin olen muuten haaveillut jo pitkään tuollaisesta juustosta, pitäisi ehkä joskus toteuttaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toteuta ihmeessä, eipä ainakaan ole vaikeaa. :)

      Poista
  3. Ei tällaisia saa postata! Kun juustofanaatikko menee ja lukee tällaisen kesken työpäivän, ei loppupäivän hommista tule mitään. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kai kävit jo ostamassa juustokiekon ja pähkinät? :)

      Poista