Ostin tarvikkeetkin, mutta kesäkiireet ja sen jälkeen -helteet veivät mennessään ja mysli jäi tekemättä. Sitten sattuikin osuvasti niin, että lähdin mukaan Nofu Oy:n kampanjaan, jossa tuli kyhätä resepti mielenkiintoisesta härkäpapurouheesta. Keksin heti sata tapaa käyttää sitä erilaisissa lämpimissä ruoissa, mutta koska myslintarve oli akuuttina mielessä, päätin testata, kuinka härkäpapu sopisi proteiinilisäksi mysliin.
Ja hyvinhän se sopi. Varustin myslin siemenillä, pähkinöillä ja gluteenittomilla kaurahiutaleilla, makeutta lisäsin luomurusinoilla ja kuivatuilla omenakuutioilla. Sekaan ripottelin vielä jauhettua vaniljaa. Hernerouhe teki myslistä täyttävän ja protskuisan. Sörsselistä tuli oikea treenimysli, mutta silti herkullinen. Sesonginmukainenkin, sillä lomien loppuessa alkavat arkiaamut ja treenit, jolloin mysliä todella tarvitaan. Ja kun omenakausi pian koittaa, voi itse kuivattaa omenat mysliinsä.
Jos mielii tämän superterveellisen proteiinipunttimyslini rinnalle makeampaa, kookoksista herkkugranolaa, löytyy Nofun reseptiarkistoista ohje sellaiseen. Prinsessakeittiössä taasen oli härkäpapurouheesta tehty kaalipiirakkaa, jota on ihan pakko testata. Kaalia, voitaikinaa, härkäpapua - what's not to love?
Vaniljainen treenimysli
(isohko lasipurkillinen, gluteeniton)
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1,5 dl erilaisia pähkinöitä murskattuna (itse panin hassel-, saksan- ja parapähkinää)
1,5 dl manteleita murskattuna
1 dl härkäpapurouhetta (Verso Food)
1 dl kuivattuja omenakuutioita
1 dl hyviä luomurusinoita
1 dl oliiviöljyä tai neitsykookosöljyä
1 dl hunajaa
ripaus suolaa
jauhettua vaniljaa tai vaniljasokeria
jauhettua vaniljaa tai vaniljasokeria
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sekaan hunaja sekä suola. Sekoita, älä anna lämmentä kiehuvaksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset omenia ja rusinoita lukuunottamatta ja lisää joukkoon öljy-hunajaseos. Sekoita hyvin. Levitä uunipellille ja anna paahtua 175 asteessa noin vartin verran, kunnes mysli saa hiukan väriä pintaan. Pähkinät ja siemenet palavat helposti, joten tarkkaile tilannetta. Kääntele mysliä lastalla paistamisen loppuvaiheessa. Anna jäähtyä, lisää omenat ja rusinat ja purkita.
Yhteistyössä Nofu Oy. |
Aijai, tulipa sopivasti myslinhimoon. Mites mahtaa saada normimarketeista tuota rouhetta?
VastaaPoistaNoora
Pahoittelut, että vastaus viivästyi! Löysitköhän jo? Rouhetta myydään tällä hetkellä ainakin S-ryhmän isoissa marketeissa. :)
PoistaLöysin joo S-marketista. Kiitti! Noita omenakuutioita metsästin kans, mutta mahtaako olla vain niitä renkuloita? Tietty mahdollisimman vähäsokerinen vaihtoehto olis jees.
VastaaPoistaNoora
Omenakuutioita saa ainakin Urtekramilta, ihan valmiita pieniä, kuivattuja kuutioita eikä tietääkseni sokeria lisätty. Meidän lähikaupasta jopa löytyy, mutta varmaan ainakin isommista marketeista tai luomukaupoista voisi etsiä.
Poista0culdeZguio_Wilmington Andre Ryder Here
VastaaPoistapyotrinenin