maanantai 20. lokakuuta 2014

Kesäkurpitsakakkua sitruunavoikuorrutteella

Valion uudet maustetut voit ovat antaneet huikean määrän inspiraatiota tähän köökkiin. Pienet 100 gramman pakkaukset ovat tosi käteviä ja kivan hintaisia, ja olenkin pitänyt sekä sitruunaista että valkosipulista voipakettia aina jääkaapissa valmiudessa.

Ihan erityisen mahtavasti sekä sitruuna- että valkosipulivoi sopivat paistamiseen. Viime aikoina olen käyttänyt sitruunavoita esimerkiksi ruusukaalien ja kalan paistamiseen, joiden makumaailmaan sitruuna sopii todella hyvin. Valkosipulivoissa olen paistellut lihaa ja kasviksia. Aiemmin postaamani kesäkurpitsamurupaistos valkosipulivoilla tuunattuna saa vatsani kurnimaan pelkästä ajatuksesta.

Sitruunavoi passaa paistamisen lisäksi tosi hyvin tietysti myös leivontaan. Sitruunaisuus on voissa tosi runsas ja maku erinomainen. Voi maistuu niin hyvältä, että sitä tekee mieli syödä sellaisenaan. Leivoin mehevää kesäkurpitsakakkua, joka suorastaan vaati päällensä kerroksen kuorrutetta. Sitruunavoista, tuorejuustosta ja tomusokerista sekoitettu kuorrutus nostaa kesäkurpitsakakun ihan uudelle tasolle. Myös kesäkurpitsakakun taikinassa on sitruunavoita.

Jos kaipaat kesää, palanen sitruunaista kesäkurpitsakakkua vie sinut samoin tein kesäfiiliksiin.




Kesäkurpitsakakku sitruunavoikuorrutteella

1 iso kesäkurpitsa raastettuna
n. 3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl raakaruokosokeria
3 kananmunaa
 n. 1 dl mantelirouhetta
150 g Valio sitruunavoita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

kuorrute:

n. 250 g tomusokeria
300 g tuorejuustoa
sitruunamehua ja kuorta
50 g sitruunavoita

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Yhdistä vähän jäähtynyt voi, kuivat aineet ja vaahto. Raasta sekaan kurpitsa. Lisää vielä sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mantelirouhe. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.

Sekoita pehmeä sitruunavoi ja tomusokeri. Lisää seokseen tuorejuusto. Lorauta mukaan vähän sitruunanmehua ja ripaus sitruunankuorta. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja annan vetäytyä jääkaapissa vaikkapa seuraavaan päivään saakka.



Yhteistyössä Valio. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti