maanantai 3. marraskuuta 2014

Syksyn kuumin salaatti

Muutimme tuossa kuukausi sitten uuteen keittiöön - ihan oikeasti uunituoreeseen sellaiseen. Muuttorytäkässä kokkailu jäi muutamaksi viikoksi sivuun ja naapuriravintola Sloppy Joen ovi kävi toimestamme vähän liiankin tiuhaan. Eipä sillä, olisin kyllä vallan mainiosti voinut jatkaa burger- ja tacodieetillä vaikka koko loppusyksyn, sillä Sloppy Joessa ne hommat todella osataan.



Pahin muutto-, purku- ja sisustustohina alkaa kuitenkin nyt olla ohitse ja ruoanlaitto uudessa köökissä on jälleen alkanut maistua. Viime aikoina olen inspiroitunut kovasti erilaisista tuhdeista salaateista sekä aina ja ikuisesti meksikolaispöperöistä. Ystävältäni Leenalta saatu fajitas-salaatin resepti tulikin juuri tarpeeseen ja räjäytti potin: enpä muista, milloin viimeksi olisin ollut yhtä mielissäni mistään ruoasta. Salaatin salaisuus on hunajalla karamellisoitu paprika-sipulipaistos, joka on jotain ihan käsittämätöntä. Rakastan kaikkea karamellisoitua! Salaatin päälle lusikoidaan turkkijogurtista ja ranskankermasta sekoitettua, valkosipulilla ja sitruunalla maustettua kastiketta.

Joko herahti vedet kielelle? Syksyn kuumin salaatti!



Fajitas-salaatti kanalla

1 ruukku tammelehvä- tai jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
1 avokado
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 isoa paprikaa
2 isoa punasipulia
1 valkosipulinkynsi
n. 400 g broilerfileetä
1 ruukku korianteria
kunnon loraus hunajaa
suolaa
mustapippuria
chiliä
paprikajauhetta
1 dl hyvää salsaa (tai 1 dl itse tehtyä)

kastike:

1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä
loraus sitruunamehua
suolaa
pippuria

kourallinen nachoja

Kokoa salaattipohja tomaatista, avokadosta ja salaateista. Suikaloi paprika pitkulaisiksi palasiksi, viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna pannulla voita tai öljyä. Kuullota sipulia ja paprikaa hetki kovalla lämmöllä ja laske lämpö sitten pienelle. Lorauta päälle reilusti hunajaa ja anna kasvisten pehmitä ja karamellisoitua hitaasti. Mausta lopuksi hivenellä suolaa.

Paista viipaloidut broilerinfileet eri pannulla öljyssä tai voissa. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta chilillä, suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset toisiinsa. Kokoa ainekset salaattipohjan päälle. Voit lusikoida salsan ja kastikkeen salaatin päälle valmiiksi tai annostella niitä lautaselle maun mukaan. Murustele halutessasi päälle nachoja. Nauti menemään. 

4 kommenttia:

  1. Fajitas-salaatti on kyllä NIII-IIII-IIIN hyvää! itse haksahdan useimmiten siihen nacholautaseen kotona mutta välillä olen tehnyt myös ns. salaattiversion siitä :) herkulliset kuvat, tuli heti hinku tätä salaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin yks herkuista on nachopaistos, nachos supreme, nacholautanen, aah. Fajitassalaatti on kyllä vielä enemmän mun makuun, rakastan salaattia ruoan pohjana ja oon aina etsimässä uusia salaattireseptejä. Kiitos kehuista! :)

      Poista
  2. Täällä ilmoittauttuu yksi salaattien ja meksikolaisen keittiön rakastaja! Kuullostaa aivan järkyttävän hyvältä! Testiin menee aivan varmasti!

    VastaaPoista
  3. Testattu jo kahdesti. Mie-let-tömän hyvää, täydellistä suorastaan!

    VastaaPoista