Meni aika monta vuotta, joina en syönyt broileria juuri lainkaan. Raaka-aineena broileri ei inspiroinut minua kokkailuun enkä kokenut sitä kovinkaan tarpeelliseksi asiaksi ruokapöydässäni. Olen aina vierastanut kanaa nopean arkiruoan tai treeniravinnon roolissa. Miellän lihan ylipäätään enemmäkin juhla- kuin arkiruoaksi.
Tältä pohjalta innostuin salamana lähtemään mukaan Jyväbroilerin reseptikampanjaan, jossa broileri halutaan nostaa takaisin sunnuntaipöytään ja juhlaillallisille. Enemmän vaivaa, enemmän makua kuuluu kampanjan slogan ja se kuvastaakin mainiosti sitä, kuinka broileriin ja lihaan kannattaisi raaka-aineina suhtautua.
Taianomainen maitokana
(kahdelle)
2 Jyväbroiler-koipireisipalaa
oliiviöljyä
voita
suolaa
mustapippuria
6 dl kevyt- tai täysmaitoa
10 valkosipulinkynttä kuorineen päivineen
1/2 kanelitanko tai ripauksittain jauhettua kanelia
2 sitruunan kuoriraaste
salviaa
Suolaa ja pippuroi broileri. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Paista koipireisiin molemmin puolin rapea, kaunis pinta. Aseta koivet uunivuokaan tai valurautapataan. Lisää maito, kaneli, sitruunankuori ja salvia, lisää myös hiven suolaa. Kypsennä uunissa 190 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Valele kanaa maidolla muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana. Nauti haluamiesi lisukkeiden kera.
Yhteistyössä Jyväbroiler. |
Lihan uittaminen tai kypsentäminen maidossa on jotenkin aina yhtä hämmentävää! Uskon, että se on hyvää, mutta hämmentävää se on silti :) Ehkä pakko kokeilla!
VastaaPoistaNäyttää ihanalta!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/