perjantai 23. lokakuuta 2015

Kananmunia ja tulista avokado-katkarapusalsaa



Kaupallinen yhteistyö: TABASCO® Sauce

Brunssi on ihmisen parasta aikaa. Erityisen hyvältä brunssin kattaminen tuntuu syksyisin, kun pimeys on alkanut hiipiä iltoihin ja aamuihin eikä mieli meinaa millään hyväksyä, että kesä on ihan oikeasti poissa. Pitkän kaavan mukaan mussutettu viikonloppuaamiainen lataa akkuja enemmän kuin yksikään kirkasvalolamppu.



Blogiringin kamppiksessa pääsin yhdistämään lempiateriani brunssin legendaarisiin TABASCO® Sauce -chlikastikkeisiin. En ole supertulisen ruoan ystävä, mutta pieni tujaus chiliä on usein silti paikallaan. TABASCO® Sauce -kastikkeissa pidän erityisesti siitä, että ne antavat ruoalle juuri sopivan tulisuuden peittämättä muita makuja ja aromeja allensa.

Vaikka kyseinen kastike on tuttu tuote jääkaapissani jo vuosien ajalta, en laisinkaan tiennyt sooseja olevan olemassa viittä erilaista makua. Savunmakuinen TABASCO® Chipotle Sauce houkuttelee ihan erityisesti, sillä rakastan tulista savunmakua ruoassa.


Herkkukastikkeiden historia ulottuu 1800-luvun Louisianaan, jossa tammitynnyrisäilytys tekee Capsicum Frutescens -lajikkeen chilihedelmistä erityisen maukkaita. Kastikkeen ainesosalista on mukavan lyhyt: vain suolaa, viinietikkaa ja chiliä, ei lisäaineita.

Ryhdyin rakentamaan brunssireseptiä TABASCO® Red Saucen (se kaikkein tunnetuin viidestä makuvaihtoehdosta) pohjalta. Rakastan kananmunaa kaikissa muodoissa ja olen viime aikoina jostain syystä haaveillut deviled eggseistä, majoneesilla maustetuista kananmunanpuolikkaista. Koska TABASCO® Red Sauce sopii erityisen hyvin katkarapujen kanssa, pyöräytin munanpuolikkaille Meksiko-henkisen avokado-katkarapusalsan. Ihan älyttömän hyvää!






Suloisilla, miedosti tulisilla kananmunaherkuilla hurmaat ihan varmasti ja vähällä vaivalla brunssivieraat ikihyviksi. Ja Tabascon ystäville vinkiksi, että Blogiringin sivuilta löytyy liuta herkullisia reseptivinkkejä soosin hyödyntämiseen.


Kananmunanpuolikkaat tulisella avokado-katkarapusalsalla
(neljän hengen brunssille)

6 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 kypsä avokado
n. 80-100 g isoja kuorittuja katkarapuja
puolikas punasipuli
1 limen mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
kourallinen korianteria
n. 12 tippaa TABASCO® Red Saucea

Jos käytät pakastekatkarapuja, ota ne ajoissa sulamaan ja valuta. Keitä kananmunat kypsiksi, viilennä, kuori ja puolita. Leikkaa puolikkaiden pohjasta ihan pieni siivu pois niin, että puolikkaat pysyvät kauniisti paikallaan lautasella. Kuutioi avokado ja punasipuli pieniksi. Silppua korianteri.

Sekoita kulhossa varovasti keskenään ravut, sipuli, korianteri ja avokado. Purista sekaan limemehu. Mausta ja maistele. Lusikoi salsa kananmunapuolikkaiden päälle. Koristele korianterilla. Tarjoile.









TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.



Yhteistyössä TABASCO® Brand Pepper Sauce










2 kommenttia:

  1. Brunssi on TODELLAKIN ihmisen parasta aikaa! Ja huikeet munat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Nukkumisen lisäksi! Mulla on vielä salsaa jäljellä kaapissa, taidan lusikoida ihan sellaisenaan.

      Poista