Jos et ole vielä päässyt sisälle ruusukaalin maailmaan ja ehkä hiukan vierastat sen makua, voin vannoa, että seuraavalla reseptillä olet samantien koukussa. Mikään ei voi mennä pieleen, sillä reseptin ainesosalista koostuu valkosipulista, sitruunasta, kermasta, pekonista ja voista. Lihattomiin tarpeisiin pekonin voi jättää pois, herkku toimii ilmankin tosi hyvin. Resepti on oikeastaan paranneltu mukaelma vuosia sitten julkaisemastani ruusukaalisörsselistä.
Yksi tykkää ruusukaalista eniten paahdettuna, toinen kermassa muhitettuna. Tässä reseptissä yhdistyvät sekä paahtaminen että muhentaminen. Täydellistä ruokaa lusikoitavaksi sohvan nurkassa.
Ruusukaalimuhennos
(kahdelle runsaaksi lisukkeeksi tai yhdelle hyvin nälkäiselle pääatriaksi)
voita
400-500 g ruusukaalia
1/2 pakettia pekonia
2 valkosipulinkynttä
loraus sitruunamehua
1-1,5 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja puolita ne. Isommat voit panna neljään osaan. Murskaa valkosipuli. Paista pekonit (pinnoitetussa) kattilassa. Lisää hiukan voita. Paahda ruusukaaleja ja valkosipulia voissa keskilämmöllä hyvä tovi. Kun ne ovat saaneet hiukan väriä pintaansa, lorauta sekaan kermaa sen verran, että ruusukaalit eivät ihan peity. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia matalalla lämmöllä kannen alla niin kauan, että ruusukaalit ovat muuttuneet ihan pehmeiksi. Lisää kermaa tarvittaessa, tarkista maku. Mitä kauemmin muhivat, sen parempi. Nauti suoraan kattilasta.
Kyllä vois huomenna laittaa tällaisen muhittumaan. Saatan syödä viikon kunniaksi ruusukaalia joka päivä. :)
VastaaPoistaLaitapa! Sulta mä tämän ruusukaaliviikon bongasin, sikäli hauskaa kyllä, että olin just ajatellut postata tän reseptin. Mulla odottaa jääkaapissa eiliset muhennukset, jes!
PoistaRuusukaali, kerma ja pekoni <3
VastaaPoistaAika hyvä tiimi! :)
Poista