keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Kolme kovaa yhdessä

Parasta maailmassa on hyvin tehty vuohenjuustosalaatti. Sellaista saa esimerkiksi Kortteliravintola Kertusta, Turusta. Kotona en ole vielä koskaan kyennyt valmistamaan Kertun salaatin kaltaista herkkua. Ongelma piilee ehdottomasti vuohenjuuston paistamisessa! Jos sen lykkää pannulle tai uuniin, se sulaa _aina_ liikaa. Jostain kuulin, että vuohenjuusto pitää paistaa leivinpaperi paistinpannun päällä. Villein juoru vuohenjuuston paistamista koskien on sellainen, joka käskee paistamaan vuohenjuusto pannulla niin, että juuston ja pannun välissä on paahtoleipä. Sitä vois kai koittaakin!

Arkisemmista salaateista suosikkini on ystäväni Veeran vinkkaama ihana avokado-tonnikala-feta -koktaili, jossa maut ovat ihan käsittämättämättömän kivassa harmoniassa. Ainoa, mikä salaatissa harmittaa on se, että kun sellaista tahtoisi tehdä, ei koko Suomesta löydy ainuttakaan kypsää avokadoa. Olispa ihana asua jossain siellä, missä pihalla kukkis avokadopuut!


Avokadon arvoinen salaatti

1 kypsä avokado
rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
purkillinen tonnikalapaloja öljyssä
n. 100 g fetaa
3 keitettyä kananmunaa
ruukkujääsalaattia
1 pieni omena

sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicoviinietikkaa

Paloittele vihannekset, kananmuna ja feta. Valuta tonnikalasta öljy pois. Pistä ainekset kulhoon, nostele sekaisin, lorauta sekaan öljyt ja balsamicot, mausta ja syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti