torstai 26. marraskuuta 2009

Sunnuntaisetti

Ruokaan yhtä pahasti allekirjoittaneen kanssa haksahtaneen kaverini Kaisan luona kyläily johtaa lähes poikkeuksetta toinen toistaan suurempiin kulinaristisiin elämyksiin, tai vähintäänkin yrityksiin sellaisista. Viime vierailulla miesväki vaati jotain lihaisaa, rasvaista ja suolaista, ja päätimme vääntää kasaan läjän hampurilaisia.

Purilaisten väliin laitoimme myös melkein omatekoista valkosipulimajoneesia. Taannoisesta aioli-kokeilustani yhä vähän masentuneena ei haitannut ollenkaan ihan vaan lisätä valkosipulia valmiiseen majoneesiin.




Valkosipulimajoneesi

tuubi kruunumajoneesia
2 kynttä valkosipulia
sormisuolaa

Puserra majoonesi purkkiin, lisää puristettu valkosipuli ja ripaus sormisuolaa.




Tekaisimme täytteeksi vielä mangosalsaa. Ohje oli sama kuin tässä, sillä erotuksella, että chilitahnan sijasta käytettiin Kaisan itse kasvattamaa chiliä, ja tomaatti jätettiin kokonaan pois.

Kaisa väsäsi lisukkeeksi luottoreseptillään rosamundalohkoperunoita, vähintäänkin parhaita lohkiksia ikinä! Samaa sanoi Kaisa broileri-pekonihampurilaisista, joten sunnuntai-illan jenkkibrunssi oli varsin onnistunut.




Rosamundalohkot

4-6 rosamundaa
vajaa 1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
sokeria
mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta

Pese perunat ja lohko ne kuorineen kulhoon. Kaada päälle oliiviöljy ja ripottele mausteet. Sekoita hyvin, levitä potut pellille ja paista 225 asteessa n. 25 minuuttia.




Kana-pekonihampurilaiset
neljälle

400-600 g maustamatonta broilerinfilettä
paketti pekonia
paketti ruispaloja
romainesalaattia
cheddarjuustoa

Marinadi broilerille

oliiviöljyä
balsamicoviinietikkaa
sormisuolaa
hunajaa
dijon-sinappia
hp-kastiketta
mustapippuria
valkosipulia
paprikajauhetta
cajun-maustetta
vaalea viettelys -nimistä maustesekoitusta

Leikkaa fileepalaset puoliksi tai kolmeen osaan. Kaada kulhoon öljy ja mausteet, lisää sekaan kana ja sekoita hyvin. Anna maustua vaikka puoli tuntia. Kun kanat ovat tarpeeksi marinoituneita, paista ne pannulla kypsiksi. Paista vielä pekoni. Paahda leivät ja kasaa hampurilaiset haluamassasi järjestyksessä.

Nauti hampurilaiset lohkoperunoiden ja kokakoolan kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti