keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Joulun jolkotus

Jouluhan se tulla jolkottaa, enkä ole vielä edes aloittanut stressaamista. Ruokahössötyskin on vasta edessä, sillä olemme viettäneet viimeiset neljä päivää sukuloimalla toisella puolen Suomea. Pääsen ruokasählingin pariin vasta huomenna aamulla, kun saavumme lumiseen etelään.


Äitini vastaa suurimmalta osin joulupöydän antimista. Tiedossa on ainakin kalaa erinäisissä, luultavasti perinteisissä muodoissaan, savustettua kalkkunaa, bataattilaatikkoa, imellettyä pottulooraa, kotijuustoa, erilaisia sillejä ja toivottavasti järkyttävät määrät kaikkia mahdollisia juustolaatuja. Ah!

Minullakin on sentään muutama ässä hihassa. Olen jostain syystä puolivahingossa saanut hartelleni jälkiruokien valmistamisen, mikä on tietysti ihanaa, mutta toisaalta kummallista, sillä en oikein koskaan ole kokenut olevani mikään varsinainen sokerileipuri.


Kunnianhimoisena tavoitteenani on väsätä ainakin kirpeää ritaritorttua, pähkinäisiä ja omenaisia juusto-voitaikinaleivoksia Maku-lehden malliin, Marilta bongattuja parmesaanikeksejä ja Jensenin keittiön joululimppua. Kaveriksi kaikelle mahdollisella ajattelin tehdä hillottuja punasipuleita toistaiseksi tuntemattomalla reseptillä. Tapaninpäivänä aion ehdottomasti valmistaa poikaystävän siskon miehen uskomattoman herkullisia chili-banaaneja (reseptiä pesee kunhan banskut on omin käsin testattu). Kovasti taisin aiemmin uhota tekaisevani jouluksi jotain jäätelöäkin, vaan saapa nähdä... Niin tai näin, huominen ja ylihuominen tulevat kulumaan suurimmaksi osaksi köökin puolella, mutta enpä voisi kuvitella juurikaan parempaa tapaa viettää joululomaa.


Tässä välissä toivotan kaikille keittiöissään ährääville kotikokeille lempeitä otteita ja rentoa asennetta ruoanlaittoon. Järjettömän stressaamisen, niska limassa raatamisen, pientä piperrystä vaativien ruokalajien valmistamisen ja epäonnistumisista masentumisen sijasta kannattaa ehdottomasti panostaa suuriin linjoihin, rustiikkiseen ja kotoisaan meininkiin ja kuormasta syömiseen!

Samaan hengenvetoon haluan myös kiittää jok'ikisestä saamastani kommentista kaikkia asinaomaisia. Olen kovin mielissäni siitä, että vielä ihan untuvikkoa blogiani lukee joku muukin kuin poikaystäväni.


Iloista joulua!


Kuvituksena Lontoon Covent Gardenista löytyneen Candy Cakes -kahvilan tarjontaa.

6 kommenttia:

 1. Nyt taitaa tosiaan etelässäkin olla valkoinen ja talvinen joulu! Nautihan kokkailuista ja syömisestä sekä tietysti seurasta myös :)

  Minä ainakin jään vakilukijaksi tänne blogiisi!

  VastaaPoista
 2. Juu, on kiva lähteä etelään kun kerta sielläkin on valkea joulu :) Kiva, että mulla on noin mainion blogin omistaja vakilukijanani!

  Iloista ja herkullista joulua sulle myös!

  VastaaPoista
 3. ihanat cupcakeskuvat oioi<3 ihanaa päästä syömään hyvin seuraavat päivät, nähhään !

  VastaaPoista
 4. jösses miten värikkäät ja herkulliset kuvat - nam!

  oikein tunnelmallista Joulua teille!

  VastaaPoista
 5. Merituuli: cupcakesit tosiaan olivat värikkäitä, mutta eivät ehkä ihan niin herkullisia kuin miltä näyttivät. Liian isoja ja liian makeita. Pitäis opetella tekemään semmosia pieniä ihania kuppikakkuja!

  Kiitos! Herkullista joulua sinnekin! :)

  VastaaPoista