lauantai 16. tammikuuta 2010

Aamiaispannareita iltojen ratoksi

Viikonloppuaamiaiset ovat yksi hienoimmista asioista mitä tiedän. Kun arkiaamuina tempaisen huiviin kupillisen vihreää pussiteetä liian kuumassa vedessä liian vähän aikaa hautuneena ja pari palaa varrasleipää, ovat viikonloppujen kiireettömät aamut joka viikkoinen odotuksen aihe. Munakokkeli on vakiinnuttanut paikkansa aamiaspöydässä, enkä ihan heti keksi sille mitään yhtä herkullista, helppoa ja hyvällä tavalla täyttävää vastinetta. Teekin on rutkasti parempaa, kun se on teesiivilässä kunnolla hautunutta rehellistä senchaa.

Törmäsin tuossa joku aika sitten Voisilmäpelin ihaniin aamiaismustikkapannereihin, ja päätin, että hankin pannareihin tarvittavat aineet kaappiin täksi viikonlopuksi. Eilen reseptiä lueskellessani en kuitenkaan malttanut odottaa aamuun asti, vaan tekaisin mustikkapannarit iltapalaksi. Taikina ansaitsee kyllä erityiskehut, se oli ihan järjettömän täydellistä koostumukseltaan, tosi kuohkeaa ja sopivan maukasta. Käytin tavissokerin sijasta raakaruokosokeria, jota lisäsin taikinaan tuplamäärän. Pannarit eivät siitäkään huolimatta olleet juurikaan makeita, mikä mielestäni pannarien kohdalla kuuluu asiaan.




Oma taikinani kärsi hieman odotusajasta, kun päätin yhtäkkiä taikinan teon ja pannareiden paistamisen välissä leipoa suklaakakun eräitä kekkereitä varten. Jäiset mustikat ehtivät sulaa ja värjäsivät taikinan varsinaiseksi ufolimaksi. Violetti mössö oli pannulle lapettuna melkoisen epäorgaanisen näköistä, mutta valmiit kakut haalistuivat huomattavasti.

Ryhdyin paistamaan ensimmäistä pannaria pienellä teflonpannulla, kunnes huomasin, että poikaystävän kaapista löytyi valurautainen lettupannu (lienee kylläkin ihan ikiomani, tavarat näemmä tuppaavat ajelehtimaan), jolla pannarit oli superhelppo ja nopea paistaa. Päälle lapoin vielä mustikoita, saksanpähkinäjätskiä ja vaahterasiirappia. Ensi viikonloppuna uusiks!



Kuohkeat mustikkapannarit (kahdelle)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 1/2 dl piimää tai jugurttia
1 muna, keltuainen ja valkuainen eroteltuna
2 rkl voisulaa
2 dl mustikoita (pakaste)

Paistamiseen voita tai öljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sekoita keltuainen voisulan kanssa, ja sekoita joukkoon piimä tai jugurtti.

Vatkaa valkuainen, älä ihan kovaksi vaan sen verran että vaahtoon alkaa muodostua “huippuja” kun nostat vispilän.

Sekoita maito-keltuaisseos jauhoseokseen ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Viimeisenä kääntele joukkoon mustikat.

Kuumenna pannulla voi tai öljy, ja nostele kukkurallisia ruokalusikallisia pannulle. Paista muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Tarjoile esim. vaahterasiirapin kanssa.

5 kommenttia:

  1. Onneksi tulin aika vasta testaamasta tänään Ouluun avattua pannukakkuravintolaa, muuten olisi ruvennut varmaan kuola valumaan näppikselle noita pannareita tuijottaessa :)

    VastaaPoista
  2. Näitä on taas suunniteltu muutama viikko: "sitten ens sunnuntaina?". Ihan killerihyvää. Ostettiin jopa blinipannu ihan vain pancakeseja varten. Pakotan S:n ehkä tänään paistohommiin.

    VastaaPoista
  3. Virpi, ooh, mikä pannariravintola? Pakko päästä Ouluun!

    Anuka, blinipannu ois kyllä aika kova juttu. Nyt mun rupes tekemään mieli blinejä! Smetanaa!

    VastaaPoista
  4. Meillä vielä vohveliravintola testaamatta.. Kerropa, Virpi, mitä tykkäsit. Tais olla hyvää?
    Minäkin tein eilen luistinkentältä kotiutuneelle, punoposkiselle pöytäseurueelle pannukakkua - laitoin omenaa ja kanelia. Pitääpä kokeilla tätä mustikkaistakin :)
    Tattariblinit, ah!

    VastaaPoista
  5. Janna: torille yhteen niistä punaisista aitoista aukesi eilen pannukakkuravintola: http://www.renesans.net/

    Miikkis: Isoja olivat ja hyviäkin. Valikoimaa oli runsaasti ja hintahaitari reilusta 6 eurosta reiluun 8 euroon. Maistoin avajaistarjouksena olleet pekoni-juuston ja suklaan. Pekoni-juusto oli tosi hyvää, suklaassa oli ehkä liikaakin suklaata. Mutta siis minut yllättivät koollaan ja maullaan :) kavereiden jäätelöpäällysteiset pannarit olivat myös herkkuja, samaten aurinkokuivattutomaatti-vuohenjuusto oli kuulemma kelvollista.

    Että testaamaan vaan, kun tilaisuus tulee :)

    VastaaPoista