perjantai 29. tammikuuta 2010

Suklaapatukkatehtaalta terve!

Sain kaveriltani suositukset ja reseptin maapähkinä-suklaapatukoille, ja saatesanat olivat jotakuinkin luokkaa "erittäin herkullista", "söin kaiken yhdessä illassa" ja "parasta biletarjottavaa". Kaverini oli nimennyt patukat Snickerseiksi, sillä ne kuulemma makunsa puolesta muistuttivat erehdyttävästi legendaarisia suolapähkinäpatukoita, vaikkeivät varsinaisia pähkinöitä sisälläkään.


Kauppareissulla nappasin koriin purkillisen maapähkinävoita, tuota hämmentävää mönjää, jonka hajun (siis tuoksun, tietty) tunnistaisin vaikka unissani, mutta jota en kyllä kovin mielelläni suuhuni laita. Keräsin kuitenkin rohkeuteni ja ryhdyin tänään viimein toimeen, enkä kyllä justiinsa nyt tämä superherkullinen suklaa-pähkinäpötkö suussani kauheasti päätöstäni kadu.

Allekirjoitan kaikki saatesanat keskimmäistä toivottavasti lukuunottamatta, suosittelen home-made Snickersejä ehdoitta kaikille ja kehotan kaloripelkoisia sulkemaan silmänsä maapähkinävoipurkin etiketiltä. Kiitos Sini!



Snickers-patukat
(pellillinen paksua tai kaksi pellillistä ohuempaa patukkamateriaalia)

1 purkki (500 g) maapähkinävoita
1 dl raakaruokosokeria
2 dl tummaa siirappia
9 dl maissihiutaleita
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
300 g tummaa suklaata

Mittaa kattilaan maapähkinävoi, sokeri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen sen verran, että sokeri sulaa ja seos muuttuu notkeaksi. Murskaa maissihiutaleet, lisää sekaan kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Yhdistä hieman jäähtyneeseen maapähkinävoiseokseen, sekoita. Tahnan tulisi olla aika tönkköä tavaraa.

Sulata suklaa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lusikoi tahna pellille. Levitä se tasaiseksi nuolijan avulla. Kaada päälle sulatettu suklaa. Laita uunipelti jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä levystä haluamasi muotoisia patukoita. Nauti hyvän teen tai kahvin kera!

10 kommenttia:

  1. Onko tuo maapähkinävoi ihan nutella tyylistä vai sitä hieman suolaista versiota?

    VastaaPoista
  2. Terve Jenni!

    Semmoista suolaisempaa tavaraa juu, ei nutellaa! :)

    VastaaPoista
  3. Voi, mikä herkkupeppuohjekimara tää sun blogis onkaan! Täytyy pohtia, että tohtiiko tilata enää, kun nyt jo tulee huono omatunto kaikesta makeesta, mitä ei ehdi kokeilla;)

    Ei vaan... hyvää hyväähän tää.

    VastaaPoista
  4. Joo mietin tuossa itekin että kylläpä on viime aikoina ollut vähän herkkupainotteista, voiko tätä enää ruokablogiksi edes kutsua! :)

    VastaaPoista
  5. Oliko tää yhtä helppoa kuin miltä vaikuttaa? Olen viikon sairaslomalla ja tekee mieli koko ajan suolaista ja makeaa, molemmista pula. Tämä pelti ehkä jopa riittäisi päiväksi.

    VastaaPoista
  6. Voin vakuuttaa että on! Tolle mössölle ei tarvi tehdä mitään muuta ku vähäsen lämmittää niin että se notkistuu, ja muut vaiheet onki pelkkää lisäämistä ja yhdistämistä. Mitä nyt vähän maissihiutaleita pitää murskata raavain käsivoimin. Tahna levittyy leivinpaperille tosi helposti ja suklaa sen päälle vielä helpommin. Suosittelen siis, ihanaa tavaraa! Ite tein puolikkaan ohjeen mukaan ja siinäkin oli kahdelle aika paljon mätettävää.

    VastaaPoista
  7. Tämä ohje pitää meidän leipurikoululaisilta pimittää... Saattais olla vähän liiankin hyvä vastaus siihen ainaiseen "äiti mulla tekee mieli jotain namia"...

    VastaaPoista
  8. Älä suotta pimitä, on nääs erittäin helppo ja aika kohtuuhintainenkin herkku. Kaloreista vaan ei kannata välittää! :D

    VastaaPoista
  9. Aaapuaaa, oliko mun nyt pakko just tämä resepti löytää :D Kokeilulistalle menee hän!

    VastaaPoista
  10. Tiia: tätä reseptiä on kyllä vaikea ohittaa! Mulla olis kaapissa purkillinen maapähkinävoita, pitäisköhän tehdä pellillinen pitkästä aikaa!

    VastaaPoista