perjantai 19. helmikuuta 2010

Pizzaa kupuun, vaikka palaneena!

Perjantai-illan ateriaa pähkäillessäni tuli pitkästä aikaa mieleeni pizza. Vaikka mainiot tefloniset pizzapannuni odottelevat tällä hetkellä muuttoa jossain banaanilaatikon pohjalla, ryhdyin pizzan paistoon. Paistoin pizzan alalämmöllä 250 asteessa ja niin vain pääsi käymään, että pohja hieman kärähti. Syytän tapahtuneesta tuota hullua uunia, jonka käyttäytyminen on täysin ennalta-arvaamatonta. Liesikin on kerran kutosella minuutin oltuaan iskenyt lieskaa, niin että kyllä tuo edessä häämöttävä keittiön- ja kodinvaihto kieltämättä lämmittää mieltä.

Vaikka pohja kärventyikin vähän liian rapeaksi, ei täytteistössä ollut moitittavaa. Pizza sai päälleen kolmea eri juustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, kesäkurpitsaviipaleita ja tuoretta rucolaa. Itsetehtyä pizzaa pitäis kyllä ehkä saada vähintään kerran viikossa!



Kolmen juuston kesäkurpitsapizza
(kahdelle)


n. 2 dl juustoraastetta
n. 100 g chevreä
aurajuustoa maun mukaan
n. 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
kymmenkunta kesäkurpitsaviipaletta
rucolaa

Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota siinä sipulit. Lisää sekaan tomaatit, anna porista hiljalleen ja ryhdy maustamaan. Maustamisen seassa maistele ja tee kastikkeesta niin hyvää, että sitä voisi syödä pelkältään. Anna hautua hiljaisella lämmöllä niin kauan kuin on aikaa.

Sekoita kulhossa keskenään suola ja jauhot. Tee jauhokasaan pieni kuoppa ja kaada sinne keskenään hyvin sekoitetut sokeri, hiiva ja tarpeeksi lämmin vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lirauta tilkka öljyä sekana ja ala vaivata möykkyä. Jatka kymmenisen minuuttia ja jätä taikinapallo sitten nousemaan esimerkiksi vesihauteeseen. Taikinan noustua (varttikin riittää) kaulitse se uunipellin kokoiseksi, hyvin ohueksi levyksi.

Levitä pohjan päälle tomaattikastike. Ripottele sitten juustoraaste ja lisää muut täytteet sen päälle. Paista pizzaa alalämmöllä 250-asteissa uunissa vajaat kymmenen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti